Fabiënne de Vries vindt Nicolette Kluijver verstandig

Fabiënne de Vries vindt het verstandig van Nicolette Kluijver dat ze een statement naar buiten heeft gebracht over haar gezondheid en daarbij een verzoek deed om haar privacy te respecteren. Dat laat de presentatrice, bij wie in 2011 een voorstadium van borstkanker werd ontdekt, weten in het AD. Bij Kluijver is nu waarschijnlijk een voorstadium van longkanker ontdekt. “Het is goed dat Nicolette meteen een statement heeft afgegeven, zodat ze in alle rust (…) aan haar herstel kan werken.

De Vries weet ongeveer wat Kluijver nu doormaakt. “Je leven staat stil. Bij mij voelde het alsof ik van de sneltrein van het leven werd geduwd. Dat ik naar beneden viel en bleef rollen. De hele wereld duizelde. Dan komt het besef: oké, ik leef nog, en nu?

Eigenlijk dacht De Vries aan een snelle behandeling toen ze hoorde over haar gezondheid. “Kanker? Daar heb je helemaal geen tijd voor, je wilt door. Ik heb een eigen bedrijf, zei ik. De arts stelde: ik zou mijn agenda de komende drie jaar maar opzij leggen.

Het duurde inderdaad drie jaar. Maar ook na die drie jaar, is je leven veranderd, aldus De Vries. “Dan komt het mentale gedeelte, de verwerking. Dat wordt vaak onderschat. Velen zijn teleurgesteld in hun eigen lichaam. Dat vertrouwen moet opnieuw worden opgebouwd.”

Nog altijd wordt De Vries elk half jaar gecontroleerd, vertelt ze in de krant.

Foto: Het Gesprek

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen