Eva Jinek komt terug op zaak Patricia Paay

Eva Jinek kwam woensdagavond in haar talkshow Jinek terug op de uitzending met Patricia Paay, die haar dinsdag een recordaantal kijkers opleverde. Ze is blij dat er door de uitzending meer schot in de zaak zit. Dat liet ze weten op NPO 1. Jinek is verheugd dat Paays tv-optreden een gunstig effect heeft. “Ik vind het verschrikkelijk wat er met Patricia Paay is gebeurd. Je ziet nu dat als ze erover praat en er aandacht op vestigt, dat er een vervolg komt en het wél serieus wordt genomen.”

Paay vertelde bij Jinek dat ze zich niet geheel serieus genomen voelde door de politie. Na het optreden bij Jinek kwam de politie met een statement naar buiten dat er met man en macht aan haar zaak gewerkt wordt.

Jinek hoopt dat Paay iets kan veranderen in Nederland. Het uitlekken van een seksvideo zoals die van haar mag nooit meer gebeuren, vindt ze. “Ik hoop dat het een soort voorbeeld zal zijn en het vanaf nu echt strafbaar wordt gesteld. Dat het nooit meer kan gebeuren dat een filmpje verspreidt wordt als dat onrechtmatig is verkregen. Dat hoop ik.”

Tafelgast Sunnery James, de man van Doutzen Kroes, merkte nog op dat Paay zelf ook een verantwoordelijkheid heeft. “Het begint voor mijn gevoel al erbij dat je je niet moet laten filmen in dat soort situaties. Ik denk er nu wel over na. Natuurlijk is het belachelijk dat iemand zoiets online gooit, maar als je jezelf zo op de gevoelige plaat leggen als je bekend bent…”

Je kunt je telefoon immers ook kwijtraken, voegde Jinek toe.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen