Eva Jinek komt terug op zaak Patricia Paay

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 11:20

Eva Jinek kwam woensdagavond in haar talkshow Jinek terug op de uitzending met Patricia Paay, die haar dinsdag een recordaantal kijkers opleverde. Ze is blij dat er door de uitzending meer schot in de zaak zit. Dat liet ze weten op NPO 1. Jinek is verheugd dat Paays tv-optreden een gunstig effect heeft. “Ik vind het verschrikkelijk wat er met Patricia Paay is gebeurd. Je ziet nu dat als ze erover praat en er aandacht op vestigt, dat er een vervolg komt en het wél serieus wordt genomen.”

Paay vertelde bij Jinek dat ze zich niet geheel serieus genomen voelde door de politie. Na het optreden bij Jinek kwam de politie met een statement naar buiten dat er met man en macht aan haar zaak gewerkt wordt.

Jinek hoopt dat Paay iets kan veranderen in Nederland. Het uitlekken van een seksvideo zoals die van haar mag nooit meer gebeuren, vindt ze. “Ik hoop dat het een soort voorbeeld zal zijn en het vanaf nu echt strafbaar wordt gesteld. Dat het nooit meer kan gebeuren dat een filmpje verspreidt wordt als dat onrechtmatig is verkregen. Dat hoop ik.”

Tafelgast Sunnery James, de man van Doutzen Kroes, merkte nog op dat Paay zelf ook een verantwoordelijkheid heeft. “Het begint voor mijn gevoel al erbij dat je je niet moet laten filmen in dat soort situaties. Ik denk er nu wel over na. Natuurlijk is het belachelijk dat iemand zoiets online gooit, maar als je jezelf zo op de gevoelige plaat leggen als je bekend bent…”

Je kunt je telefoon immers ook kwijtraken, voegde Jinek toe.

Foto: KRO-NCRV
28 Reacties op “Eva Jinek komt terug op zaak Patricia Paay”


 1. arie de jong

  wat zal Freekie allemaal met haar voor biologische experimenten hebben uitgevoerd?? Arggg wil het eigenlijk niet weten.

 2. David

  Er zit schot in de zaak omdat er veel publiciteit is. Ik vrees dat een gewone burger niet veel verder kwam bij de politie in een dergelijk geval…

 3. Robert

  La Paay is een slimme tante, zij komt altijd weer in het nieuws. Ze werd bijna nergens meer voor gevraagd en nu weer volop in de belangstelling.
  Ik verwacht, als ze nog leeft dan, over een paar jaar een boek over haar leven.
  Genoeg zaken om te vertellen lijkt me.

 4. schuld van Poetin

  ik heb er niets mee te maken.

 5. Jantje

  @David +1 helaas werd die vraag niet gesteld in de media gisteren. Als de politie slim was geweest hadden ze mevrouw Paay gelijk een voorkeursbehandeling gegeven zodat ze aan de tafel van Jinek de politie helemaal de hemel in geprezen. Maar zelfs het Marketingbeleid bij de politie werkt niet.

  Hoe Paay behandeld is is identiek aan wat de gewone burger ervaart. Dit weet iedereen die wel eens aangifte heeft gedaan. Ontmoedigen is het devies. Dat houd het aantal aangiftes laag en daarmee ook de criminaliteitcijfers laag in de statistieken. Vervolgens wel verbaasd over over het feit dat de PVV zo groot wordt.

 6. Anonymous

  Eva is een van de weinige mensen met karakter hier in dit land. Peter R is ook een top gozer. Bedankt voor jullie inzet tegen zoveel leed tegen een medemens.

 7. Pierke

  Peter R krijgt er vet voor betaald, mag ook wel iets tegenover staan.

 8. Piet Paulus

  Peter R is top? Hahahahahahahahahaha.

 9. Anonymous

  Hoop dat GeenStijl een schadeclaim van miljoenen opgelegd krijgt.

 10. ron

  wat wil ze met de schadeclaim doen.
  er wordt toch gezegd
  geld maakt niet gelukkig.

 11. Trui

  Een fatsoenlijke urinoir (pisbak) kopen misschien?

 12. wel zo

  De zaak Paay levert voor alle deelnemers wat op: Paay een huizenhoge schadevergoeding, Peter Reetveter mag weer lekker gaan staan nepjanken op de tv omdat ie er zogenaamd zo begaan mee is, en Jinek krijgt hogere kijkcijfers.

 13. Allstar van Allstar's Reggae Band

  @Robert, dat kan best, maar toch, mevrouw Paay heeft best wel veel verschillende dingen uitgevoerd in haar verleden, maar als je over 10 jaar aan iemand vraagt wie Patricia Paay was, dan krijg je steevast het antwoord dat het die vrouw was die zich in haar mond liet schijten (verhalen worden altijd sterker in verloop van tijd). Ik vermoed dat ze deze belangstelling toch echt niet wil, maar misschien ben ik te naïef.

 14. Walter

  Door deze zaak op te lossen zou het anderen tegenhouden om filmpjes op internet te zetten? Hoe naïef.

 15. lvs2015

  @David: Precies. de media, van onze belastingcenten!, die moeten dit weer gaan uitmelken tot ze een ons wegen. En het gaat helemaal niet om de “waarheid”. Dat is bijzaak. Het gaat om de sensatiezucht en dat ze zagen dat de kijkcijfers door het plafond gingen. Dus doen ze een Paay 2.0. en hopen op weer hoge kijkcijfers.

 16. Don

  Ja hoor, uitmelken die hap! hahaha

 17. Gallus

  “Verschrikkelijk voor P.P.”??
  Dat nemen we aan…
  Wat echt verschrikkelijk is…..
  Dat een publiek programma met zoveel kijkers daar zoveel tijd aan besteedt!!
  Er zijn verschrikkelijker en belangrijker dingen in de wereld…..In zo’n mate dat dit buiten alle proporties valt….
  Huichelachtig en lauw; zoveel publiek gemaakte aandacht voor iets dat (toegegeven) helemaal die “aandacht” niet had mogen hebben!

 18. 43

  Paay is over haar houdbaarheidsdatum heen. Dat wset ze.
  Ik vrees opzet met het oog op pensioen en anonimiteit

 19. Jinek Stort In

  Zonder Paay 600.000 ramptoeristen minder bij weer een nieuwe Late Night uitzending op Nederland 1 van Evaatje.

 20. Jinek Stort In

  Wat ben ik toch ook een debiel.

 21. Anonymous

  Het is niet Paay die wat moet veranderen maar GeenStijl. Dit is al de zoveelste dat GeenStijl kapot maakt met naakte beelden etc. Het lijkt wel alsof heel Nederland bang is voor GeenStijl.

 22. Sjonnie

  Niemand die het opneemt voor de appelsap industrie die dit soort weddenschappen van Patries een enorme klap hebben gekregen.

 23. Sjonnie

  Wat ben ik toch ook een debiel.

 24. Freerk

  Ik kan mij voorstellen dat Jinek juicht…de een zijn dood is de ander zijn brood..als je niets te melden hebt, hou je bek dan !

 25. Freerk

  Als je niets te melden hebt, hou je mond dan !

 26. mannekepis

  DE politie werkt men MAN en MACHT aan de ‘zaak Paay’….;

  Hier zakt mijn broek van af, en valt mijn mond van open…!

 27. Mike

  En Sunnery kan het weten. We kennen allemaal de verhalen over zijn vreemdgaan.

 28. Katja

  Ik zou zeggen, huur een gigolo in, zodat je weet dat er discreet aan toe gaat ipv dat iemand stoer wil doen en er geld aan wil verdienen. Mocht je als vrouw geen gigolo kunnen betalen, dan kan gebruik maken van bv een gratis gigolo via deze site http://www.gratis-gigolo.nl

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.