EenVandaag vol lijsttrekkers in aanloop Rutte-Wilders

Het debat tussen Mark Rutte en Geert Wilders is dit jaar het hoogtepunt van de verkiezingsspecials van EenVandaag, maar ook in aanloop naar dat debat op 13 maart zit de vooravondrubriek van NPO 1 bomvol politiek. Dat heeft Avrotros laten weten. In de een na laatste week voor de verkiezingen geeft EenVandaag de lijsttrekkers van de kleine partijen een podium, in de laatste week komen de grotere partijen aan bod. In de week van de verkiezingen is het tijd voor Rutte – Wilders.

De kleine partijen staan centraal in de rubriek Op Campagne in de week van 27 februari. “De campagne is begonnen en de politici gaan weer het land in om kiezers voor hun partij te winnen. EenVandaag gaat op pad met lijsttrekkers Kees van der Staaij (SGP), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Tunahan Kuzu (DENK), Henk Krol (50PLUS) en Jan Roos (VNL).

EenVandaag ontvangt in de studio de week voorafgaand aan het debat de lijsttrekkers van de grote politieke partijen: Alexander Pechtold (D66), Lodewijk Asscher (PvdA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Emile Roemer (SP), Jesse Klaver (GroenLinks) en Sybrand Buma (CDA).

Op 13 maart, twee dagen voor de verkiezingen, is het tijd voor Rutte – Wilders, live vanuit de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De heren debatteren onder leiding van Pieter Jan Hagens over de thema’s zorg, economie en immigratie & identiteit. Volkskrant-journalist Frank Hendrickx en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen praten na het debat na onder leiding van politiek verslaggever Remko Theulings.

EenVandaag-hoofdredacteur René van Brakel: “Ik ben trots dat EenVandaag een debat tussen premier Rutte en Wilders, zijn grootste uitdager, mag organiseren. Dit wordt een bepalend debat voor deze Tweede Kamerverkiezingen.

Op de EenVandaag-site legt de actualiteitenrubriek uit waarom er alleen een een-op-eendebat tussen Wilders en Rutte te zien is.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen