EenVandaag vol lijsttrekkers in aanloop Rutte-Wilders

Geplaatst op Wed 15 Feb 2017 om 15:58

Het debat tussen Mark Rutte en Geert Wilders is dit jaar het hoogtepunt van de verkiezingsspecials van EenVandaag, maar ook in aanloop naar dat debat op 13 maart zit de vooravondrubriek van NPO 1 bomvol politiek. Dat heeft Avrotros laten weten. In de een na laatste week voor de verkiezingen geeft EenVandaag de lijsttrekkers van de kleine partijen een podium, in de laatste week komen de grotere partijen aan bod. In de week van de verkiezingen is het tijd voor Rutte – Wilders.

De kleine partijen staan centraal in de rubriek Op Campagne in de week van 27 februari. “De campagne is begonnen en de politici gaan weer het land in om kiezers voor hun partij te winnen. EenVandaag gaat op pad met lijsttrekkers Kees van der Staaij (SGP), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Tunahan Kuzu (DENK), Henk Krol (50PLUS) en Jan Roos (VNL).

EenVandaag ontvangt in de studio de week voorafgaand aan het debat de lijsttrekkers van de grote politieke partijen: Alexander Pechtold (D66), Lodewijk Asscher (PvdA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Emile Roemer (SP), Jesse Klaver (GroenLinks) en Sybrand Buma (CDA).

Op 13 maart, twee dagen voor de verkiezingen, is het tijd voor Rutte – Wilders, live vanuit de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De heren debatteren onder leiding van Pieter Jan Hagens over de thema’s zorg, economie en immigratie & identiteit. Volkskrant-journalist Frank Hendrickx en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen praten na het debat na onder leiding van politiek verslaggever Remko Theulings.

EenVandaag-hoofdredacteur René van Brakel: “Ik ben trots dat EenVandaag een debat tussen premier Rutte en Wilders, zijn grootste uitdager, mag organiseren. Dit wordt een bepalend debat voor deze Tweede Kamerverkiezingen.

Op de EenVandaag-site legt de actualiteitenrubriek uit waarom er alleen een een-op-eendebat tussen Wilders en Rutte te zien is.

Foto: Avrotros
7 Reacties op “EenVandaag vol lijsttrekkers in aanloop Rutte-Wilders”


 1. Kees D

  Samenvatting Rutte-Wilders: “Doe normaal man!” “Doe zelf normaal man!” “Pleurt op!” “Pleurt zelf op!” “Neppremier!” “Nepdemocraat!”

 2. David

  Wilders crasht momenteel in de peilingen. Kans is aanwezig dat het een achterhaald debat wordt en dat je dus pechtold of klaver krijgt als grote uitdager van rutte..

 3. Anonymous

  Ik denk dat ik maar op een van deze twee, pechthold of klaver ga stemmen, die doen tenminste de moeite om mensen te informeren. En laten hun neus niet alleen met de verkiezingen zien zoals iemand.

 4. Huiskamer

  Peilingen ? Nepnieuws ! Echte peiling is pas na de verkiezing.

 5. Anonymous

  nou een stevig statement van de kersverse hoofdredactie…..

 6. pfjoei

  Het zou beter zijn als er een kiesdrempel van 5% werd ingevoerd, aangezienn Nederland zodadelijk onbestuurbaar wordt met al die splinterpartijtjes.

 7. Bart

  @pfoei We hebben niet minder maar meer democratie nodig. Een keer stemmen in de 4 jaar is te weinig in een snel veranderende wereld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.