DWDD nodigt PvdA uit voor eerste Lagerhuis

PvdA-leider Lodewijk Asscher en 50Plus-leider Henk Krol zitten maandag in de eerste aflevering van DWDD Heimwee: Het Lagerhuis. In de drie afleveringen daarna volgen nog andere lijsttrekkers. Dat heeft de VARA laten weten. Het Lagerhuis keert terug als een serie thema-uitzendingen van De Wereld Draait Door. In de vier maandagen voor de verkiezingen zijn de bankjes, de aftelklok en Paul Witteman weer de vertrouwde elementen, maar wel is er een geheel nieuw panel.

Uit alle lagen van de Nederlandse samenleving zijn twintig nieuwe geboren debaters geselecteerd om het panel van Het Lagerhuis te vormen. Iedere aflevering sluiten twee lijsttrekkers aan bij dit panel om, in de DWDD-studio, te discussiëren over actuele verkiezingsonderwerpen.

Naast de groepsdiscussies, debatteren de deelnemende lijsttrekkers iedere aflevering ook één op één. Lodewijk Asscher en Henk Krol bijten dus als eerste het spits af.

DWDD Heimwee is een nostalgisch filiaal van De Wereld Draait Door dat al een aantal jaar plaats biedt aan het befaamde Hier is Adriaan van Dis.

DWDD Heimwee: Het Lagerhuis is op 20, 27 februari, 6 en 13 maart te zien in DWDD bij de VARA op NPO 1.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen