DWDD nodigt PvdA uit voor eerste Lagerhuis

Geplaatst op Wed 15 Feb 2017 om 9:33

PvdA-leider Lodewijk Asscher en 50Plus-leider Henk Krol zitten maandag in de eerste aflevering van DWDD Heimwee: Het Lagerhuis. In de drie afleveringen daarna volgen nog andere lijsttrekkers. Dat heeft de VARA laten weten. Het Lagerhuis keert terug als een serie thema-uitzendingen van De Wereld Draait Door. In de vier maandagen voor de verkiezingen zijn de bankjes, de aftelklok en Paul Witteman weer de vertrouwde elementen, maar wel is er een geheel nieuw panel.

Uit alle lagen van de Nederlandse samenleving zijn twintig nieuwe geboren debaters geselecteerd om het panel van Het Lagerhuis te vormen. Iedere aflevering sluiten twee lijsttrekkers aan bij dit panel om, in de DWDD-studio, te discussiëren over actuele verkiezingsonderwerpen.

Naast de groepsdiscussies, debatteren de deelnemende lijsttrekkers iedere aflevering ook één op één. Lodewijk Asscher en Henk Krol bijten dus als eerste het spits af.

DWDD Heimwee is een nostalgisch filiaal van De Wereld Draait Door dat al een aantal jaar plaats biedt aan het befaamde Hier is Adriaan van Dis.

DWDD Heimwee: Het Lagerhuis is op 20, 27 februari, 6 en 13 maart te zien in DWDD bij de VARA op NPO 1.

Foto: VARA
27 Reacties op “DWDD nodigt PvdA uit voor eerste Lagerhuis”


 1. Anonymous

  T€ring/v\ongool Witteman.
  T€ring Partij voor de Arabieren.

 2. Anonymous

  Ja want als je Het Lagerhuis opnieuw op tv brengt dan moet dat perse met Paul Witteman. Dit programma had allang weer op tv kunnen zijn in 2.0 versie met een andere presentator en op NPO1.

 3. critikast

  Paul Witteman, Felix Meurders, Jan Tromp, Mart Smeets, Frits Spits….ze zouden allemaal plaats moeten maken voor jong talent. maar nee hoor, de heren kunnen de aandacht en vooral het grote geld niet missen. Bejaardentelevisie !

 4. Anonymous

  Gaarne dan Paul zelf oplaten komen Mathijs lekker thuithuis blijven..

 5. F'iscadel

  PVV en Trump zullen in dit programma wel weer zwart worden gemaakt zonder reden. Dus nee, ik ga dit niet kijken. Veel te eenzijdig.

 6. X

  @F’iscadel: Wat zeur je nou? Gisteren werden een aantal debaters al voorgesteld er zitten vogels van allerlei pluimage bij óók PVV stemmers. Ik kijk hier wel naar uit.

 7. Anonymous

  @X

  Omdat je immers geen leven hebt.

 8. Wat een zeur

  @F’iscadel.
  Wat een gezeur. Je hebt zeker de promo voor dit programma niet gezien.
  Daarin komt duidelijk naar Vooren, dat er een gedegen vertegenwoordiging uit de samenleving meedoen. Ook jouw PVV’ers.

 9. Anonymous

  @Wat een zeur

  Lekker Nederlands!

 10. Annoniemus

  De partij die ons land naar de klote heeft geholpen mag nog als eerste opdraven !!!!!!!!

 11. Anonymous

  @10:25 Het is geen taal site he!

 12. johan d

  critikast

  nu maar hopen dat je zelf nooit oud wordt

 13. lvs2015

  Ach ach… hoe bijzonder “DWDD nodigt de PvdA uit voor een eerste lagerhuis”.. nou nou, dat is verrassend. Alsof dat salonsocialistische bolwerk op tv de PvdA weleens overslaat of vergeet! LOL. Als er iets is waar al die salonsocialisten/gutmenschen erg goed in zijn of als kenmerk hebben, dan is dat elkaar zoveel mogelijk fêteren of veren in de welbekende…steken/ uitnodigen en als het kan natuurlijk betaald met overheidsgeld tenzij iemand dacht dat de zogenaamde speciale gasten bij DWDD zoals Felix Rottenberg, Prem,Peter R De Vries e.d. allemaal gratis en spontaan langskwamen. UUrtje factuurtje toch a € 2.500,- netto per bezoekje van ons belastinggeld.

 14. Henk

  PvdA overslaan zou pas verrassend zijn. Wel gunstig dat ze in de eerste van de reeks zitten, dat is nog ver voor de verkiezingen. Witteman als presentator is belachelijk, waarom geen zwarte man?

 15. Joop55

  PvdA en Witteman, een innige band tussen deze weldenkende mensen is niet te ontkennen, in ieder geval geen blonde fascist of een draaikontende premier die het zelf al laten afweten in het RTL Lijsttrekkersdebat

 16. Anonymous

  @Joop55

  In geval van de Partij Voor De Arabieren worden het steeds minder ‘weldenkende’ mensen.

 17. DENKtrol

  @Joop55
  De Partij van de Afgrond zoekt gesubsidieerde boeroepers zoals jij.

 18. Anonymous

  Haha!

 19. Joop55

  @Anonymous

  He wat leuk, een Wilderstrol nog geen minuutje later ook nog, waar zit je eigenlijk? op het partijkantoor van de grote blonde roerganger? dat je zo vaak zit te refreshen om een reactie uit te lokken? Ik zou zeggen enjoy it! we zullen op 15 maart wel zien of Nederland nog een stuk hersens heeft of niet.

 20. Anonymous

  @Joop55

  Op dat laatste weet je reeds zelf het antwoord:
  PVDAchterlijken – 3 zetels.

 21. Joop55

  @DENKtrol

  Wiens partij de Armeense Genocide ontkent en nog meer narigheid in diens programma heeft staan. Je naam doet er eer aan.

 22. Anonymous

  @Joop55

  Dus nu opeens heb je zelfs medelijden met het Armeense volk?
  Het wordt steeds erger met de PVDArmenen.

 23. Joop55

  @Anonymous

  Zou je ook zoiets zeggen als ik in verweer ga tegen Holocaustontkenners, dan weet ik wat voor duister figuur je bent.

 24. Van Leemhuyzen

  Hier is de Burgemeester niet blij mee.

 25. jhibfeu

  @lvs2015

  Ach, daar hebben we het eerste mоngooltje dat in de opzet van MC trapt. Tip: volledig artikel lezen en bedenken of MC je op enige wijze probeert оp te juttеn. Is het antwoord ja, reageer dan niet zoals je wilde na het lezen van alleen de titel. Zo moeilijk is het niet. Je kunt het, mоngooltje!

 26. Anonymous

  Joop55 laat ze zeuren hier zijn te dom om over politiek te denken laat staan iets zinnigs te zeggen.

 27. TheoK

  Lagerhuis is gewoon rechts kraken. Dit legt de VARA zijn kijkers op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.