‘DWDD in gevaar: Matthijs kapot van vertrek Dieuwke’

Geplaatst op Mon 06 Feb 2017 om 13:15

Er wordt steeds meer gespeculeerd over de toekomst van De Wereld Draait Door. Nadat in Het Parool al werd geschreven dat Matthijs van Nieuwkerk geen zin meer lijkt te hebben in de presentatie en volgens het AD de fut uit de show is, meldt weekblad Story nu dat de VARA-presentator helemaal gesloopt is. Sinds de exit van Dieuwke Wynia, elf jaar lang zijn steun en toeverlaat achter de schermen, ‘zien insiders dat de VARA-coryfee per uitzending méér aan het instorten is…’

Ook weekblad Story ziet het: Van Nieuwkerk is gesloopt. Het blad ‘kan niet anders dan constateren dat de ooit zo sprankelende en gevatte VARA-ster steeds vaker vermoeid op de hand onder zijn hoofd leunt’. “Per tv-show lijkt hij over minder fut te beschikken om zich door het uurtje live televisie heen te praten, en oogt het alsof hij in gedachten elders verkeert.

Story wilde graag weten wat er toch aan de hand is met Van Nieuwkerk en heeft een paar insiders bereid gevonden om te praten. Zij wijzen allemaal op het vertrek van Wynia. “In bijna alles steunde hij op haar.

Wynia wist een omgeving te creëeren waar Van Nieuwkerk zich comfortabel in voelde. Ze wist bijvoorbeeld alles van zijn fobieën, “zoals angst voor bruggen, tunnels, vliegtuigen en opmerkelijk genoeg ook voor volle asbakken; tevens is hij verslaafd aan het gebruik van wattenstaafjes.

Van Nieuwkerk voelde zich volgens de insiders het best als Wynia in de buurt was. En nu is ze er niet meer. “Matthijs stort in zonder Dieuwke.

Mokerslag

Wynia is een tv-bedrijf begonnen. Ze sloot eerder niet uit weer te gaan samenwerken met Van Nieuwkerk, maar dat kan niet als hij nog bij DWDD zit. Wellicht kiest Van Nieuwkerk ervoor om met Wynia een nieuw avontuur aan te gaan. In het verleden heeft hij vergevorderde gesprekken gevoerd met RTL 4, maar die bleken naderhand vooral te zijn gevoerd om zijn VARA-salaris op te krikken. Hij is nu de best betaalde werknemer in de gehele Nederlandse (semi)publieke sector.

Het vertrek van Van Nieuwkerk zou een mokerslag zijn voor NPO 1, dat in de vooravond sterk leunt op DWDD. Voor zijn komst van NPO 3 naar NPO 1 vulde NPO 1 het uur voorafgaand aan het Achtuurjournaal met Lingo en allerlei medische programma’s, die echt niet te doen waren tijdens etenstijd.

Wellicht zou het een optie zijn voor NPO 1 om Eva Jinek naar de vooravond te halen. Jeroen Pauw heeft zijn late-night-talkshow in het verleden afgewisseld met de EO-heren Andries Knevel en Tijs van den Brink.

Het Story-artikel over Matthijs van Nieuwkerk kunt u lezen via Blendle.
46 Reacties op “‘DWDD in gevaar: Matthijs kapot van vertrek Dieuwke’”


 1. Anonymous

  DWDD gaat gewoon door met een andere presentator.
  Matthijs van Nieuwkerk gaat echt geen dagelijks programma
  meer doen ook niet bij RTL4.

 2. Kaas

  “Wellicht zou het een optie zijn voor NPO 1 om …”
  Blabla, wat een onzinnige flauwekul-alinea. MC komt n.a.v. een flutartikeltje in een pulpblaadje met “oplossingen” voor een niet aan de orde zijnd probleem.

 3. Frits

  Pauw na de vooravond en Jinek voortaan iedere avond

 4. BBcee

  Maar vergeet niet dat DWDD zeker wel 8 keer per dag wordt uitgezonden.

  Wat moet de NPO met al die tijd? De NPO heeft allang geen serieus nachtprogrammering meer.

 5. Otto Groeneveld

  Ga janken man

 6. Roomtaart

  Ik ben deze engerd zo zat
  Met zen vaste linkse vrienden clubje en wij bepalen wat er besprokej mag worden houding
  Iedereen maar woorden in de mond leggen en constant hippe woorsen en domme vergelijkingen gebruiken die nergens op slaan

  Blij als tie eindelijk opgerot is

 7. peter

  DWDD is top! rioolrat roddel blad Story kan zich zelf beter opheffen.

 8. Tom

  Maak eerst eens een school af voordat je je onzin gaat verkopen, roomtaart!

 9. het is de schuld van poetin

  Ik vind dit heel erg voor Matthijs en ik vermoed dat Poetin hier ook achter zit, denk daar maar over na.

 10. Pardon

  Nee de nachtprogrammering van de commerciëlen is boeiend…stap toch op. Wat ik al eerder zei, ik keek zaterdagnacht rond1 uur naar 5 Golden rings patsboem vlak voor de finale plotseling homeshopping of sextv goed waardeloos dus.

 11. Pardon

  Hee moderators hier wat is er mis met mijn reactie? De meest walgelijke scheldpartijen worden hier geplaatst en wanneer je een normaal kritisch punt hebt zeggen jullie dat het niet deugt? Pffffff…..

 12. BBcee

  Je hoeft niet te kijken…

  Je hebt ook nog Thijs van de Brink, Rick Nieman en nog zoveel figuren op de zondag dat voorheen Nederland 2 heette.

 13. Rob

  Matthijs heeft al wel eens een kopje koffie gedronken met galjaard en al wel gezegd dat hij graag op de late avond wil maar op late avond op 1 zitten anderen. Bij 4 moet wat gebeuren met late night (kijkcijfers dalen al hele Tijd..). Echt een andere opvolger hebben ze ook niet zelf in huis dus om 22:30 volgend seizoen Matthijs op 4 sluit ik niet uit. Ik zal het vreemd vinden als humberto volgend seizoen weer late night gaat doen.

 14. Karel

  Enigste nieuwswaarde van dit bericht is. Bij de Story lezen ze ook de kranten.

 15. Anonymous

  Dat is de kracht van de media elke week even inhakken en je kan je biezen pakken.

 16. Mediaprak

  Was vorige week nog als klapvee te gast. Mathijs had er reuze zin in en was in t geheel niet opgebrand. Kortom Broodje Aap verhaal

 17. Marcel

  DWDD wordt nu een beetje door de media kappot gemaakt en dat is zeer kwalijk waar het eerste altijd de hemel in geprezen werd. Puur opportunisme omdat er 1 iemand iets roept, moet de ander dat ook gelijk vinden. Matthijs gaat helemaal nergens heen. Denk dat je het programma dan beter kunt stoppen, en dat gaat niet gebeuren…

 18. lvs2015

  @Rob: Als RTL Late Nite zo blijft kwakkelen met Tan wat te denken dat Mathijs dan de nieuwe presentator wordt. Ik zeg dat dat voor RTL en Mathijs een win-win situatie is en Tan kan dan gewoon weer allerlei huis-tuin en keuken programma’s gaan presenteren. Of wordt die wijziging dan door Tan misbruikt, alla Sylvana Simons, om te gaan klagen/beschuldigen dat RTL nog te ‘wit’ is door hem ter faveure van een Mathijs aan de kant te schuiven?

 19. lvs2015

  Ik spreek veel talen, mensen!

 20. Anonymous

  we praten met zijn allen naar een vetrek van Matthijs toe. Dit is precies wat hij wil. Hij gaat ook gewoon stoppen om nog een keer voor het grote geld te gaan.

 21. Paut Pielusma

  DWDD Dit Was Dan Dieuwke, het programma begint te vervelen, je kunt een herhaling laten zien van vijf jaar geleden en geen hond die het merkt, alleen Matthijs’ haar is minder wild. Tijd voor vernieuwing; tijd voor wat anders en wat minder VARA op één.

 22. Anonymous

  Ik heb echt medelijden met hem. Maar het afscheid van Obama en de komst van Trump waren pas echt heel zwaar voor Matthijs. Kun je nagaan wat er gebeurt als rechts straks de verkiezingen wint.

 23. Donald trompet

  Nooit leuk gevonden .

 24. F'iscadel

  Het wordt gewoon tijd voor een avondvullend programma die onafhankelijk is. Nu is daar de perfecte tijd voor.

 25. boeien

  you can not argue with success: dagelijks 1,3 miljoen kijkers die het programma wel waarderen

 26. Ocaine

  Mathijs snuif cocaine niewkerk. Hilversum is 020 en 020 is de wereld. Dwdd half MILJOEN. ZAKKENVULLERT. Als een afl zonder snuif doet, kijk ik.ander de dwdd. Acteer show snif snif

 27. Pardon

  Ik zit hier te janken MC nou je zin.

 28. sami

  deze site deugd niet hef je zelf op of ik doe het

 29. aammehoela

  Wat een flauwekul allemaal. Story vertelt verhaaltjes om onrust te zaaien. Matthijs lijkt gewoon elke dag met plezier en met de nodige humor te genieten. Enkel de leuke filmpjes vallen heel af en toe tegen, dat is het enige.

 30. Anonymous

  Matthijs gaat niet naar RTL. Nu niet en in de toekomst ook niet. Voorspelling, hij gaat aan de slag bij het nieuwe bedrijfje van Dieuwke. Hij blijft De Top2000 a gogo en de nacht(en) van de popmuziek doen. Misschien daarnaast een terugkeer van Holland Sport met Wilfried de Jong.
  DWDD gaat niet stoppen maar, zal worden overgenomen door Eric Dijkstra en Frank Evenblij.
  Humberto blijft gewoon Late Nigth doen. Helaas want op zijn plek hoort natuurlijk Beau van Erven Dorens te zitten.

 31. BBcee

  Maar wie is echt fake?

  Ja Evaatje, ex van Freek en Bram.

 32. Anonymous

  Wat een rioolput hier

 33. gtstfites

  Wie zegt dat hij stopt? Er zijn alleen maar geruchten.

 34. Anonymous

  Welgeteld 32 reacties. Zo hé.

 35. Peter

  Wat een flutprogramma met al dat Amerika gedoe, waarom gaan ze niet naar New York of zo? Mag van ons direkt stoppen, boeit nooit meer.

 36. Tofuck D.

  Jezelf jarenlang verrijken voor een simpel kutbaantje… en dan nog jammeren…. is dit een soort Vara WACHTGELDDANS?

 37. Annoniemus

  Als proffesional hoor je je niets aan te trekken als er iets verandert binnen de setting van het programma , gewoon door gaan als of er niets gebeurd is .
  Anders ben je een ontzettende slapzak , conclusies trekken dus !!!!

 38. Bieter

  Anonymous 13.24, in welke glazenbol heeft u dit gezien?

 39. Robert

  Was erg stil gisteren toen Verhoeven wat vertelde over Trump. Die begon weer over Hitler, vond het genant.

 40. Francis

  Deze stemmingmakerij over Matthijs en DWDD moet echt ophouden. Het is een bewuste actie om dit populaire programma te breken. Maar eigenlijk moet men Mevrouw Wynia aanpakken: midden in een seizoen opstappen, is verfoeilijk en egoïstisch. Maar daarover dus geen woord. Als je samenwerkt, werk je tot het eind en neem je ook die verantwoordelijkheid. En in dit geval betekent ‘het eind’ het einde van een seizoen: dus eind mei of misschien wel juni. Gelieve dus die venijnige pijlen niet meer op Matthijs te richten. Dank.

 41. Anonymous

  @Francis Het is een voor Dwdd juist beter dat Dieuwke is opgestapt. Dat had alleen 7 jaar eerder moeten gebeuren. Dan was het nu nog steeds een fris en spraakmakend programma geweest. Zij heeft zoals ik al jaren geleden heb voorspeld het programma afgebroken. Ze had om onduidelijke reden Matthijs helemaal in de tang (chantage zou me niets verbazen) en heeft zich over zijn rug omhoog gewerkt.

 42. Anonymous

  @Bieter Als je veel van media weet en een beetje logisch nadenkt dan kun je er van uit gaan dat het ongeveer zo zal gaan. Zie verder post 21.05

 43. Bieter

  @Anonymous 11,45 NEEMT U MIJ NIET KWALIJK.

 44. Anonymous

  Bieter, Ik denk dat je mijn reactie een beetje op een verkeerde toon leest. Gebeurd wel vaker. Sorry! Bedoel het aardig hoor.

 45. Adam Curryworst

  Dan gaan ze Beelen daar neerzetten, mark my words, en is het nog geen half jaar later definitief einde verhaal voor DWDD

 46. Arnoud Tempelman

  DWDD wordt een ouwemannenshow. Jan Mulder die meepraat over Facebook maar geen social media gebruikt. Van Nieuwkerk die vraagt of Facebook functies van WhatsApp mag kopiëren. Krijgt-ie een expose over verse Noordzee-vis, merkt Matthijs tot twee keer toe op: “Is dat niet voor de kat?”

  Jan Mulder en Mart Smeets: laat die maar over aan Omroep MAX!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.