‘DWDD in gevaar: Matthijs kapot van vertrek Dieuwke’

Er wordt steeds meer gespeculeerd over de toekomst van De Wereld Draait Door. Nadat in Het Parool al werd geschreven dat Matthijs van Nieuwkerk geen zin meer lijkt te hebben in de presentatie en volgens het AD de fut uit de show is, meldt weekblad Story nu dat de VARA-presentator helemaal gesloopt is. Sinds de exit van Dieuwke Wynia, elf jaar lang zijn steun en toeverlaat achter de schermen, ‘zien insiders dat de VARA-coryfee per uitzending méér aan het instorten is…’

Ook weekblad Story ziet het: Van Nieuwkerk is gesloopt. Het blad ‘kan niet anders dan constateren dat de ooit zo sprankelende en gevatte VARA-ster steeds vaker vermoeid op de hand onder zijn hoofd leunt’. “Per tv-show lijkt hij over minder fut te beschikken om zich door het uurtje live televisie heen te praten, en oogt het alsof hij in gedachten elders verkeert.

Story wilde graag weten wat er toch aan de hand is met Van Nieuwkerk en heeft een paar insiders bereid gevonden om te praten. Zij wijzen allemaal op het vertrek van Wynia. “In bijna alles steunde hij op haar.

Wynia wist een omgeving te creëeren waar Van Nieuwkerk zich comfortabel in voelde. Ze wist bijvoorbeeld alles van zijn fobieën, “zoals angst voor bruggen, tunnels, vliegtuigen en opmerkelijk genoeg ook voor volle asbakken; tevens is hij verslaafd aan het gebruik van wattenstaafjes.

Van Nieuwkerk voelde zich volgens de insiders het best als Wynia in de buurt was. En nu is ze er niet meer. “Matthijs stort in zonder Dieuwke.

Mokerslag

Wynia is een tv-bedrijf begonnen. Ze sloot eerder niet uit weer te gaan samenwerken met Van Nieuwkerk, maar dat kan niet als hij nog bij DWDD zit. Wellicht kiest Van Nieuwkerk ervoor om met Wynia een nieuw avontuur aan te gaan. In het verleden heeft hij vergevorderde gesprekken gevoerd met RTL 4, maar die bleken naderhand vooral te zijn gevoerd om zijn VARA-salaris op te krikken. Hij is nu de best betaalde werknemer in de gehele Nederlandse (semi)publieke sector.

Het vertrek van Van Nieuwkerk zou een mokerslag zijn voor NPO 1, dat in de vooravond sterk leunt op DWDD. Voor zijn komst van NPO 3 naar NPO 1 vulde NPO 1 het uur voorafgaand aan het Achtuurjournaal met Lingo en allerlei medische programma’s, die echt niet te doen waren tijdens etenstijd.

Wellicht zou het een optie zijn voor NPO 1 om Eva Jinek naar de vooravond te halen. Jeroen Pauw heeft zijn late-night-talkshow in het verleden afgewisseld met de EO-heren Andries Knevel en Tijs van den Brink.

Het Story-artikel over Matthijs van Nieuwkerk kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen