Drama voor tv-ster Freek Vonk: gebeten door haai

Foto: RTLNPO-ster Freek Vonk is tijdens opnames van een nieuw tv-programma gebeten door een haai. Hij heeft de aanval overleefd en er zijn ook geen vitale functies getroffen. Wel ligt hij nu in een ziekenhuis in Miami. Dat laat de dierenvriend weten op Facebook. Het incident vond plaats op de Bahama’s, waar hij Caribische rifhaaien onderzocht. “Deze vriendelijke haaien zijn, net als eigenlijk alle haaien, ongevaarlijk voor mensen. Toch ging het mis“, zegt de programmamaker.

Vonk spreekt van ‘flinke pech’. “Een van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechter bovenarm. Ik wist direct: dit is foute boel.”

Het team vaarde met grote spoed terug naar het vasteland. “Terug op het Sharklab heeft directeur Dr. Samuel Grueber mij professioneel opgevangen en klaar gemaakt voor transport. Op dit kleine eilandje is namelijk niet voldoende medische hulp aanwezig, en daarom is er direct vanuit Miami een traumahelikopter van de US Coast Guard overgevlogen om mij te evacueren naar Jackson Memorial Hospital.

Na een drie uur durende operatie, waarbij Vonk volledig onder narcose is gebracht, en meer dan honderd hechtingen, kan hij nu weer zijn duim omhoog doen. “Van de chirurg weet ik inmiddels dat er is niks vitaals is geraakt, de pezen en spieren in mijn rechter bovenarm zijn grotendeels in orde. Ik kan mijn hand, vingers, en mijn arm normaal bewegen.”

Vonk stopt niet met dit gevaarlijke tv-werk. “Ik werk al vele jaren met wilde dieren en dat brengt natuurlijk grote risico’s met zich mee, het zijn en blijven immers wilde dieren. Maar mijn grote passie is en blijft jullie te laten zien hoe mooi de wereld is, jullie figuurlijk mee te nemen naar de meest bijzondere plekken van de wereld om op zoek te gaan naar de gaafste en vreemdste dieren. Dit zal ik altijd blijven doen!!

Ik heb wat foto’s toegevoegd om jullie een completer beeld te geven van de situatie. Echter, de wond aan de bovenkant van mijn arm was zó heftig dat ik heb besloten dat ik jullie -en dan vooral mijn jongste fans – dit niet aan kan doen.”

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen