DENK ziet vertrek Sylvana Simons niet als aderlating

Tunahan Kuzu, leider van DENK en een heel bataljon aan nep-socialmedia-accounts, ziet het vertrek van oud-tv-ster Sylvana Simons uit zijn partij niet als een aderlating. Dat zegt de politicus in een interview met Het Parool. Simons stapte in december uit de partij voor de oprichting van haar eigen anti-racismepartij. “Ik voelde me gepiepeld en verraden. We hadden afgesproken dat we elkaar zouden vasthouden in moeilijke tijden. Dat we het zouden zeggen als ons iets dwarszat.”

Ze had zich de weken voor haar vertrek ziek gemeld, legt Kuzu uit. “Ik dacht dat ze niet lekker in haar vel zat vanwege de bedreigingen en dat we haar de ruimte moesten geven. Ze bleek dus bezig met haar eigen partij.

De oud-TV-Makelaar-ster heeft in de media uitlatingen gedaan over DENK, waar Kuzu niet zo blij mee is. Hij eist nu 30.000 euro van haar. “We hebben een arbeidscontract. Ze was communicatiemedewerker bij ons, op kosten van de belastingbetaler. Dat contract heeft ze geschonden op een aantal onderdelen: de duur, het concurrentiebeding en de geheimhoudingsplicht. De advocaat is er nu mee bezig.

Op de vraag of haar vertrek een aderlating is voor DENK, antwoordt Kuzu: “Na het afscheid van Sylvana Simons hebben 50 mensen hun lidmaatschap opgezegd en in dezelfde week hebben 250 nieuwe leden zich aangemeld. Het ideaal van Denk is groter dan de personen die het verwoorden.

DENK kreeg vorig jaar vooral veel media-aandacht nadat Simons zich bij de partij aansloot. Zij is al jaren een bekende mediapersoonlijkheid. Vroeger presenteerde ze onder meer RTL 4-hits als TV Makelaar en Char Het Medium.

Het Parool-interview ‘Polariseren? Dat doen Asscher en Wilders’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: PvdA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen