CU-leider bekent bij MAX: ‘Nog nooit bier gedronken’

Het is nog niet opgepikt door de landelijke media, maar ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers zei het vrijdagmiddag aan tafel bij Tijd voor MAX toch echt: hij heeft nog nooit een biertje achterover gewerkt. Dat was te zien in de Martine en Sybrand-show op NPO 1. De gefermenteerde dorstlesser komt er bij Segers niet in, besloot hij na het proeven van wijn. De politicus deed zijn onthulling niet zomaar, maar werd aangemoedigd door Martine van Os. Zij wilde een geheim van de politiek leider weten.

Van Os hoopte mogelijk op een stout verhaal zoals die van de eveneens christelijke Arjan Lock, de grote baas van de EO, maar dat zat er niet in. “Ik vind het een lastige vraag, want ik vertel best wel veel volgens mij en ook wel persoonlijke dingen, maar als ik erover nadenken is het eerst wat me te binnen schiet dat ik nog nooit een glas bier op heb gehad.”

Sterker nog: Segers drinkt helemaal geen alcohol. Van Os was erg benieuwd waarom hij dat niet drinkt en legde Segers drie keuzemogelijkheden voor: “Expres, bewust of gewoon geen trek in?

Segers koos voor de laatste optie. “Ik heb misschien drie glazen wijn in mijn leven op gehad en ooit gezegd: ‘Ik ga die afslag niet nemen, ik ga het gewoon niet doen.’ Ik moet het heel vaak uitleggen. Als ik dan zeg dat ik niet drink, moet ik het uitleggen.”

Mensen gaan er tegenwoordig gewoon vanuit dat je alcohol drinkt, aldus Segers. “Als ik een lezing heb gehad krijg ik als dank altijd een fles wijn. Dan zeg ik: dankjewel. Dan moet er weer een andere bestemming voor komen.”

Op de suggestie van Van Os dat al die flessen dan vast allemaal naar zijn buurman gaan, antwoordde Segers: “Precies.

Naar verluidt woont Segers naast een zanger bekend van hits als Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken en een bezorgde presentatrice.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen