Bridget wil niet meer in Vier Handen Op Een Buik

Bridget Maasland wil niet meer meedoen aan het BNN-programma Vier Handen Op Een Buik, waarin bekende moeders bekende tieners bijstaan. Dat zei de presentatrice woensdagavond in RTL Boulevard. Vier Handen Op Een Buik is tegenwoordig meer beschouwend dan dat er actief hulp wordt geboden, aldus Maasland. De aflevering van Monique Smit die dinsdagavond werd uitgezonden is hét voorbeeld waarom Maasland niet meer mee wil doen: de makers zijn nu te gemakzuchtig.

De aflevering liet zien hoe Monique Smit twee tienermoeders volgde, die tijdens hun zwangerschap nog steeds rookten als een ketter. Zelfs tekenen van een ‘asymmetrische groeiafwijking’ hield een van de moeders niet tegen, omdat stoppen met roken ‘echt niets voor mij’ is. “Ik vond het heel zwaar en moeilijk.

Maasland vindt het ongelooflijk dat de meiden niet meer werden gestuurd. Zelfs deed ze mee aan het eerste seizoen. “Het was toen veel pittiger dan het nu is. Wij namen ze wel degelijk aan de hand mee. Misschien lag het ook aan de bekende moeder: Monique Smit is net moeder en heel lief. Misschien durft ze er niet zo stevig tegenin te gaan.”

Een ander had de meiden misschien wel hard toegesproken, aldus Maasland. “Patty Brard, Renate Gerschtanowitz en ik zijn er wel iets heftiger in gegaan. Ik heb ook het idee dat er in het eerste seizoen meer hulp werd geboden. Nu ging Monique Smit slechts kijken naar hoe het eraan toe ging. Daar kan Monique niets aan doen, maar zij wordt als heel lieve BN’er-moeder bij twee draken van pubers neergezet. Dat is lastig.”

Ik werd ook voor het tweede seizoen gevraagd, maar toen zou er minder hulp geboden worden. Dan zie ik de toegevoegde waarde van mij als bekende moeder niet en toen heb ik bedankt.”

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen