Arjen Lubach krijgt klap in gezicht van Rob Trip

Na jarenlang hard zwoegen aan zijn NPO 3-programma Arjen Lubach, is het Zondag Met Lubach vorige week eindelijk gelukt om de magische grens van één miljoen kijkers te doorbreken. Het record volgde na een bijzondere week, waarin een Donald Trump-video van Lubach wereldwijd viral ging. Dat humoristische filmpje kwam vrijdagavond ter sprake in het Achtuurjournaal met presentator Rob Trip. Waar Lubach een schouderklopje had verdiend, gaf Trip hem een forse klap in het gezicht.

Ondanks al het opgebouwde succes wist Trip de naam van Lubachs programma niet correct op te noemen. Hij sprak voor een publiek van miljoenen kijkers over Lubach Op Zondag in plaats van Zondag Met Lubach. En dat terwijl lubachopzondag.nl geen enkele twijfel laat bestaan over de juiste programmanaam.

Janine Abbring, eindredacteur van Zondag Met Lubach, vindt het ongelooflijk. “Lief NOS Journaal, het is Zondag Met Lubach. Niet Lubach Op Zondag. Hoe moeilijk kan het zijn, weetjewel. Djiezus.

De kritiek dat Abbring even ontspannen moet doen omdat het weekend is, slaat ze in de wind. “Niet voor mensen die een zondagprogramma maken!

Lubach laat slechts weten dat hij fan is van de website lubachopzondag.nl. “Mijn favoriete site, vlak na arjanlubach.nl.

Direct na het item over Lubachs filmpje vroeg Trip aan weerman Gerrit Hiemstra wat voor weer het wordt. “It’s gonna be great“, antwoordde hij.

Foto: VPRO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen