Antoinnette Scheulderman baalt van Voetbal Inside

Antoinnette Scheulderman baalt van de kritiek die in Voetbal Inside is gespuid over haar LINDA.-interview met Johnny Heitinga en zijn vrouw. Dat liet ze dinsdag weten als tafeldame in De Wereld Draait Door. Scheulderman vroeg aan Heitinga onder meer of Heitinga wat meer op de centjes let nu hij geen profvoetballer meer is. Hij antwoordde bevestigend. “Ik zat toen te vissen naar voorbeelden. Hij zei daarop: ‘We namen vroeger wel eens een privéjet en dat doen we nu niet meer.’”

Dat stukje is opgepakt door allerlei media. “Dan wordt gelijk gedaan alsof hij een zesvoudige moord heeft begaan. Wat dacht hij wel niet met het miepen om zijn privéjet met wat er allemaal speelt in de wereld? Dat is niet zo. Ik vroeg hem gewoon naar een voorbeeld. Hij klaagde niet en zeurde niet.”

Ook in Voetbal Inside werden de uitspraken besproken. “Johan Derksen wilde het ook even bespreken op zijn eigen genuanceerde wijze.

Derksen zei: “Dat zo’n doorsnee voetballer als Heitinga net doet alsof hij Elvis Presley is met zijn vakanties met privéjets. Het is toch misselijkmakend? Weet die man niet wat er in Nederland aan de gang is? Dat er in elke stad duizenden gezinnen vreten van de voedselbanken. Dan gaat hij dit soort dingen in interviews zeggen. Ik vind het echt shocking. Wie denkt hij wel dat hij is? Lik m’n reet!

Jammer, vindt Scheulderman. “Wat mij eraan fascineert is dit: ook in dat programma wordt altijd gezegd dat die jongens zo saai zijn en ze zich nooit laten verleiden om iets te zeggen en vage antwoorden geven. Nu geeft de jongen een keer een antwoord als ik hem ergens naar vraag en dan is het weer niet goed. Nu bereik je dus dat die jongens voortaan weer denken: we houden lekker ons mond. Zonde toch?

Overigens is Scheuldermans man Michel van Egmond bekend als eindredacteur van Voetbal Inside en het boek GIJP.

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen