Andries Knevel kijkt zonder wrok naar Eva Jinek

Andries Knevel kan zonder gevoelens van wrok naar de talkshow van Eva Jinek kijken. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. Jarenlang was zijn EO-talkshow Knevel & Van den Brink te zien in de vakanties van Pauw, maar tegenwoordig krijgt Jinek ruim baan. Hij heeft er geen moeite mee om naar haar te kijken. “Ja hoor, dat is geen enkel probleem. Al denk ik ook wel eens, met de verkiezingen in het vizier, dat het leuk was geweest als we er nog zouden zitten.”

Toch is het goed zo, aldus Knevel. “Ik heb de afgelopen tijd vaker gedacht ’het is mooi geweest, fijn dat iemand anders het doet’. Los daarvan: nu had ik het helemaal niet gekund“, zegt hij, doelend op zijn ziekteherstel.

Waar Pauw heel links was, was Knevel & Van den Brink iets meer rechts georiënteerd. “Ik denk dat de NPO vooral iedereen op dezelfde manier tegemoet moet treden, zonder vooringenomenheid. Ook mensen met rechtse opvattingen, of orthodoxe christenen, bijvoorbeeld. Op dat punt kan nog wat worden verbeterd.

Tegenwoordig is de NPO niet meer drie keer de Volkskrant, vindt Knevel. “Maar de NPO moet nog steeds oppassen dat het niet te eenzijdig wordt. Want als het eenzijdig wordt, is het wel links eenzijdig.

Zelf stemt hij ChristenUnie. “Onder journalisten heb je twee stromingen. De school van Paul Witteman, die gewoon zegt dat hij PvdA stemt en Ferry Mingelen, die stelt dat je je voorkeur geheim moet houden. Ik neig ernaar om de theorie van Witteman te volgen.

Het Telegraaf-interview met Andries Knevel kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen