Albert voor het eerst in nieuwe Boulevard-studio

Albert Verlinde stond vrijdagavond voor het eerst aan de desk van de nieuwe RTL Boulevard-studio. Hij kwam speciaal langs voor het afscheid van Winston Gerschtanowitz, met wie hij de showrubriek jarenlang presenteerde. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het bezoek van Verlinde en de vele oude beelden herinnerden de kijker eraan dat RTL Boulevard ooit een gezellig huiskamerprogramma was. Nu verlaat Gerschtanowitz een incrowdfeestje vol bankzittende ego’s.

Theatermagnaat Verlinde kwam de studio aan het Amsterdamse Leidseplein goedgehumeurd binnen. “Dit is de studio. Ik wist het niet, ik kwam hier aan. Ik heb jaren in een soort achenebbisj-zooi gewerkt en dit is luxe! Je wordt er gek van. Je hebt hier elke dag je eigen balkonscène, wat wil je nog meer?

Dat na zijn eigen vertrek ook Gerschtanowitz ermee stopt, deed Verlinde best wat. “Ik ben de hele dag van mijn apropos. Ik ben er de hele dag mee bezig dat je afscheid neemt van Boulevard. Ik ben er ook de hele dag mee bezig wat ik moest gaan zeggen.”

Verlinde had lovende woorden voor Gerschtanowitz. “Ik denk dat mensen zich niet realiseren hoe ongelooflijk knap het is wat je al die jaren gedaan hebt en hoe je een vriend bent. Een echte vriend. Je bent echt een maatje. Alle momenten die we backstage gehad hebben, waarop we onze levens deelden. De basis van vriendschap en echt samen collega’s zijn: daarom sta ik nu meer te trillen dan bij mijn eigen afscheid.”

Gerschtanowitz heeft Verlinde geen advies gevraagd over zijn overstap naar SBS 6. “Nee, dat niet. We hebben de afgelopen maanden wel veel gesproken over de ontwikkeling van televisie. Ik belde Albert maandagochtend om half negen. Ik reed naar de redactie en besefte ineens dat het de laatste week was. Toen heb ik hem wel gebeld en zei ik: ‘Ik moet het even een plekje geven.’”

RTL Late Night

Later op de avond was Gerschtanowitz te gast in RTL Late Night. Hij gaf aan de studio van RTL Boulevard met een goed gevoel te hebben verlaten. “Het is gewoon tijd voor iets nieuws. Ik liep de studio uit een uurtje geleden na de borrel, het was lekker koud en ik dacht: op naar nieuwe avonturen.”

Natuurlijk is het gek als je de mensen ziet staan en je wordt bedankt en je denkt aan 2000 afleveringen. Dat is raar. Afscheid nemen is niet makkelijk, maar wel als je omhoogkijkt. Ik ben ook redelijk en zakelijk genoeg om te zien dat het nieuwe kansen biedt.”

Het is een nieuw avontuur, aldus de presentator. “Ik zit in de flow van mijn leven, ik mag niet klagen. Ik heb ook de stap gezet om het ondernemen weer aan te gaan. Dat loopt hartstikke goed.”

Gerschtanowitz stopte als rechterhand van John de Mol bij Talpa voor zijn nieuwe bedrijf. Hij maakt nu onder meer een videoplatform met in de hoofdrol Mark Tuitert. “Dat is het Netflix van personal trainen, zeggen wij. Het werkt als een trein. Steeds meer mensen doen het.”

En wanneer is hij op SBS 6 te zien? “In de tweede week van maart. Ik ga gelijk aan de slag. Ik ga Wat Vindt Nederland? doen. Dat heeft Jack Spijkerman nog voor RTL gedaan. Ik werkte in die tijd al bij producent Talpa, dus ik heb nog meegewerkt aan de totstandkoming van dat programma. Toen vond ik het al heel leuk.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen