Achtuurjournaal klaagt: ‘Wilders blijft ons negeren’

Geert Wilders weigert stelselmatig om in te gaan op vragen van journalisten. Daar herinnerde politiek journalist Xander van der Wulp de kijker maandagavond aan in het Achtuurjournaal, hét kijkcijferkanon van de Nederlandse televisie. Het is de taak van journalisten om de macht te controleren namens alle mensen in ons land, maar Wilders hecht daar niet zo veel waarde aan. Toen de NOS hem maandag wilde bevragen over zijn onfatsoenlijke Pechtold-tweet, gaf hij dan ook niet thuis.

Van der Wulp vindt het van belang om te blijven herhalen dat Wilders de pers in ons land negeert. “Het is iets wat we vaker vermelden: Geert Wilders wilde zijn tweets niet voor onze camera’s toelichten. Het klinkt misschien flauw om dat steeds te vermelden, maar het is toch ook wel van belang, want hij is de enige politicus die op dergelijke wijze regelmatig vragen van journalisten ontloopt.”

De NOS-sterjournalist stak niet onder stoelen of banken dat hij Wilders’ gedrag nergens over vindt gaan. “Het zorgt ervoor dat de campagne tot nu toe niet echt over de ideeën gaat. Misschien gaat dat nog veranderen.”

Ondertussen lacht Wilders de media op Twitter vierkant uit.

RTL-journalist Erik Mouthaan reageert: “Het is allemaal tactiek. Om anti-islam boodschap onder aandacht te brengen. Lijkt hij aan te willen geven met deze cartoon.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen