Youp van ’t Hek vindt Sylvana niet geloofwaardig

Youp van ’t Hek denkt niet dat voormalig tv-ster Sylvana Simons hoge ogen gaat gooien met haar nieuwe partij Artikel 1. Dat zegt de VARA-cabaretier in een interview met Het Parool. Van ’t Hek denkt dat Simons haar geloofwaardigheid verloren heeft sinds Denk. “Als vrouw bij Denk, dan klopt iets niet helemaal. En nu dat Artikel 1, nou, veel succes ermee. Ze heeft ooit nog eens een literatuurprogramma gepresenteerd op RTL. Daar ging Nederland niet meer van lezen, hoor.”

Toch is Simons lang niet de enige vervelende kwast in de huidige racismediscussie, vindt Van ’t Hek. “Sylvana, ik begrijp dat ze veel ergernis oproept, maar dan zo’n idioot met dat liedje en dat filmpje. Dat je denkt: debiel. Ik vind dat ze nog netjes gereageerd heeft.

Overigens benadrukt Van ’t Hek zelf geen boze witte man te zijn. “Volgens mij zijn het er veel, en ze zijn boos. Ze zijn boos op Roetveegpieten, op Sylvana. Ik lees erover, ik kijk ernaar, ik lach er vriendelijk om.

Ik ben zelf ook wit en ik ben ook wel eens boos, maar op een andere manier, een beetje relativerend. Ik ken ze ook niet, boze witte mannen. In mijn kennissenkring zitten ze niet.”

Het Parool-interview ‘Ik ken geen boze witte mannen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen