Youp van ’t Hek: ‘Half Nederland lacht Wendy uit’

Wendy van Dijk heeft zich behoorlijk belachelijk gemaakt met haar reactie op de NRC-column van Youp van ’t Hek. Dat vindt de cabaretier zelf, zegt hij in zijn nieuwste column. Van Dijk benadrukte op sociale media dat haar man Erland Galjaard bij RTL werkt en niet RTL ís, nadat Van ’t Hek een vernietigende column over hem schreef. De cabaretier vindt het namelijk walgelijk dat RTL nu alweer hulpeloze mensen gebruikt voor tv-amusement, ditmaal Peter Jan Rens en zijn posse.

De suggestie van Van Dijk dat haar man daar niet over zou gaan, terwijl hij programmadirecteur van álle RTL-zenders is, werd met gelach ontvangen. Zelfs RTL-coryfee Peter van der Vorst noemde het een beetje onhandig.

Een beetje onhandig is een understatement, laat Van ’t Hek nu weten. “De lieverd had zich een beetje verslikt toen ze serieus twitterde dat haar man niet verantwoordelijk was voor de shit die zijn kneuzenzendertje uitzendt. Half Nederland proestte het uit van het lachen.”

Van ’t Hek kreeg ineens spontaan medelijden met Galjaard. “Dan heb je al een treurige baan waarin je week in week uit de meest droeve oplichterstroep op de buis moet flikkeren en dan heb je thuis een vrouw die denkt dat je op kantoor de kantine stofzuigt en zorgt dat de papierlade van de kopieermachine altijd gevuld is.”

De cabaretier en zijn vrienden hebben in de kroeg flink gelachen om de rel. Eén van de kroegtijgers liet het YouTube-filmpje zien van een jonge Van Dijk die mensen voor Over De Roooie vraagt om hun haar te kammen met een pleeborstel

‘Op dat niveau discussieer je dus’, lachten mijn vrienden, waarop ik een rondje voor de hele zaak gaf.

De NRC-column Kom Van Dat Dak Af van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA/Wiebke Wilting

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen