Youp van ‘t Hek: ‘Half Nederland lacht Wendy uit’

Geplaatst op Mon 16 Jan 2017 om 9:50

Wendy van Dijk heeft zich behoorlijk belachelijk gemaakt met haar reactie op de NRC-column van Youp van ‘t Hek. Dat vindt de cabaretier zelf, zegt hij in zijn nieuwste column. Van Dijk benadrukte op sociale media dat haar man Erland Galjaard bij RTL werkt en niet RTL ís, nadat Van ‘t Hek een vernietigende column over hem schreef. De cabaretier vindt het namelijk walgelijk dat RTL nu alweer hulpeloze mensen gebruikt voor tv-amusement, ditmaal Peter Jan Rens en zijn posse.

De suggestie van Van Dijk dat haar man daar niet over zou gaan, terwijl hij programmadirecteur van álle RTL-zenders is, werd met gelach ontvangen. Zelfs RTL-coryfee Peter van der Vorst noemde het een beetje onhandig.

Een beetje onhandig is een understatement, laat Van ‘t Hek nu weten. “De lieverd had zich een beetje verslikt toen ze serieus twitterde dat haar man niet verantwoordelijk was voor de shit die zijn kneuzenzendertje uitzendt. Half Nederland proestte het uit van het lachen.”

Van ‘t Hek kreeg ineens spontaan medelijden met Galjaard. “Dan heb je al een treurige baan waarin je week in week uit de meest droeve oplichterstroep op de buis moet flikkeren en dan heb je thuis een vrouw die denkt dat je op kantoor de kantine stofzuigt en zorgt dat de papierlade van de kopieermachine altijd gevuld is.”

De cabaretier en zijn vrienden hebben in de kroeg flink gelachen om de rel. Eén van de kroegtijgers liet het YouTube-filmpje zien van een jonge Van Dijk die mensen voor Over De Roooie vraagt om hun haar te kammen met een pleeborstel

‘Op dat niveau discussieer je dus’, lachten mijn vrienden, waarop ik een rondje voor de hele zaak gaf.

De NRC-column Kom Van Dat Dak Af van Youp van ‘t Hek kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA/Wiebke Wilting
38 Reacties op “Youp van ‘t Hek: ‘Half Nederland lacht Wendy uit’”


 1. Leo

  Vreselijke man met een heel klein oestertje tussen zijn benen

 2. Negerzoen

  Die afschuwelijke Wendy en die gladde mann van haar staan inderdaad flink voor lul.

 3. snuifje

  We weten allemaal hoe t met Buckler is afgelopen… Succes Wendie!

 4. Flits Bom

  He nailed it !!

 5. Anonymous

  Erland misbruikt minderbedeelden. Youp naaide ooit een getrouwde vrouw met 5 kinderen. Wie is hier de lul?

 6. Arie

  Gelukkig zit er een “uit” knop aan mijn TV

  Al die reality-tv van de commerciëlen die in Nederland uitzenden, is beneden elk niveau. RTL en ook SBS maken te weinig echt goede TV.
  Herhalingen van ouwe films is ook ergerlijk en kijkers bedrog.

  Zij hebben een voordeel, zij moeten voor hun rotzooi financieel zelf opdraaien en zolang de “hoge” heren van RTL, heer Galjaard zijn gang laten gaan tezamen met dat domme gansje Wendy, mag dat van mij.
  Ik kijk er n.l niet naar.

  Daarom is het jammer dat wij belasting betalers WEL 900 miljoen euro op moesten hosten voor die geldverslindende en geldsmijtende NPO, die ook puin TV maken en in feite een linkse eenzijdige kartelclub is geworden.
  Altijd dat zelfde geluid van die propagandazender, met dezelfde gezichten etc. Ook waardeloos inmiddels, toch?

  Youpie, schrijf daarover nou ook eens een column.

 7. Mediaprak

  Wordt Galjaard de nieuwe media directeur bij KRO-NCRV of stapt hij over naar AVRO-TROS.

 8. Marcel

  Youpie is lekker op dreef de afgelopen weken, na zijn operatie sterker dan ooit terug en dat gaat RTL Nederland weten…!

 9. Youp

  Dom van Wendy om tegen Youp in te gaan met een dom standaard-opmerking (dat nog nergens op slaat) tegen de originele Youp…..Je moet als RTL-meisje niet tegen een cabaretier, colmumnist en schrijver ingaan met domme oppervlakkige reacties, want dat verlies je altijd…En inderdaad, bijna heel Nederland lacht haar uit….Want nu gaat Youp door met zijn recensie tegen die baggerput van een Galjaard….net zoals ooit tegen buckler…..

 10. Ingrid 🌷🌷

  Yoep kan ook te ver gaan. Hij heeft ze mening gegeven en dan is het ook eens genoeg! 👿

 11. Anonymous

  @Ingrid Zolang het de waarheid is en het met humor gebracht wordt gaat het nooit te ver.

 12. Anonymous

  yoep is ook een zakkenvuiler, ging ook vreemd met een tandartsassistente etc.
  Dus hou jezelf ook eens een spiegel voor yoep.

 13. Bart Wijnen

  Kijk mij nou eens, ik gaf een rondje voor de hele zaak. Hij geniet kennelijk van de aandacht.

  Het voegt allemaal zo weinig toe, dat gekift via de media. Waarom zijn mensen die zich profileren als persoon die iets te melden heeft, zelden zo flink om hun boodschap direct in het gezicht van de ander te ventileren? Ga gewoon eens aan tafel met elkaar en voer eens een zinnig, inhoudelijk gesprek. Dat is veel krachtiger dan het over en weer zwartmaken van de ander.

 14. Don

  Flapdrol Youp tegen snuifdoos Wendy..ttssss, waar gaat het om zeg! :-(

 15. M

  ach gut oh gut, die Van ‘t Hek toch. Neem ik die nog serieus? NEEN dus.

 16. Ferry

  @Anonymous 10:31

  Erland.

 17. Roger

  Dat klopt wel, maar half Nederland lacht ook hem uit, dus…

 18. Mart

  Ook gratis te lezen via
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/13/kom-van-dat-dak-af-6201435-a1541219

 19. Bep

  Ik vind Youp niet leuk, hij gaat te lang door altijd het is een “zuiger”, echter……. In dit geval vind ik het niet zo erg want dit echtpaar zou eens vervangen moeten worden, te veel macht en te veel vriendjespolitiek en te veel pulp.

 20. Hannibal

  Binnenkort bij RTL4 de dramaserie: ” Komt een uitgekakte cabaretier een gaatje vullen bij de tandartsassistente” kijkcijfer kanon van 2017! En Wendy en Garland smullen -)

 21. Petertje

  Digging. Of: als.je geschoren wordt moet je stilzitten

 22. Notre Dame

  “De cabaretier en zijn vrienden”, hahaha. Deze hunchback… heeft geen vrienden!!

  We hebben hem langs de lijn zien staan “vlaggen” bij een voetbal wedstrijd voor G-teams waar zijn zoon in mee speelde. Althans het leek een G-team!
  Niets dan respect voor de echte jongens die in deze klasse spelen trouwens.
  Zo zielig hoe deze man langs de lijn slenterde. Daarbij komt nog dat hij niet weet of er lucht of zand in een bal zit en de spelregels voor geen meter kent!

  Heel de sportwereld lacht deze klokkenluider al jaren uit!

 23. Eric

  Sinds we commerciële t.v. hebben in NL,is het op de publieke zenders alleen maar minder geworden.Vroeger had je betere t.v. met toen maar twee zenders.Youp heeft gewoon gelijk over RTL (en SBS) Wendy moet zich niet laten verleiden om te reageren op Youp.
  Kijk maar uit Wendy,Youp’s oudejaarsconference komt er weer aan !

 24. Martijn

  Youp heeft echt wel een punt. Die Wendy (en ook Galjaard) probeert opeens heel positief en betrokken over te komen, met o.a. dat van Linda de Mol gejatte tijdschriftje, maar Over De Rooie was echt een ransprogramma eerste klas. Zij is echt zo’n omhooggevallen type, net als al die creeps waar ze zich mee omringen zoals Thijs Romer met z’n sneue praatjes.

 25. Anonymous

  Zure vent…

 26. A.Zijn

  Over pestgedrag gesproken…

 27. Anonymous

  Heel Nederland lacht om die rotkop van jouw Youp
  Linksgraaier

 28. Rein

  En ja zei Youp, nadat zijn mede lachers uitgelachen waren , toen deed ik een rondje voor al mijn vrienden in, he barmannetje doe hier ff 2 consumpties in .de blaaskaak.

 29. Anonymous

  Mijn god wat een zielig figuur. Volgens mij heeft geldgraaier youpie nog veel kaartjes te verkopen.

 30. Anonymous

  Als de telegraaf bij de Nrc komt dan ben ik weg, aldus Frodo van ‘t Hek. Helaas, heeft hij geen ruggegraat.

 31. Lies

  Onder de gordel deze column. Ik zag laatst een interview met hem en ze toonden oude beelden van zijn conferences. Het viel mij op dat Youp makkelijk scoort door mensen of hele bevolkingsgroepen te kakken te zetten. Over de rug van dus. Doet ie nog steeds en op zijn leeftijd is dat een tikkie triest.
  Typisch VARA. Stiekem zit Youp gewoon naar de real life soap van meneer Kaktus te kijken. Om vervolgens Wendy van Dijk aan te vallen. Hypocriet en onder de gordel.

 32. Anonymous

  Die denk zeker dat hij als enige de wijsheid in pacht heeft. Joep de betweter. NOT!

 33. Anonymous

  Hij krijgt een podium omiedereen belachelijk te maken maar owee als het anderom is. Meneertje wordt gigantisch onsportief.

 34. Anonymous

  Ik krijgt het gevoel alsof hij stinkend jaloers is op Wendy. hihih

 35. Zonder moderatie

  Lies
  Onder de gordel deze column. Ik zag laatst een interview met hem en ze toonden oude beelden van zijn conferences. Het viel mij op dat Youp makkelijk scoort door mensen of hele bevolkingsgroepen te kakken te zetten. Over de rug van dus. Doet ie nog steeds en op zijn leeftijd is dat een tikkie triest.
  Typisch VARA. Stiekem zit Youp gewoon naar de real life soap van meneer Kaktus te kijken. Om vervolgens Wendy van Dijk aan te vallen. Hypocriet en onder de gordel.

 36. Joop55

  Youp gewoon doen, Brand heel die semi-Luxemburgse circus maar af op 31-12

 37. Rtl nadert einde

  Youp heeft gelijk.

  En aan het einde van dit jaar de conferance. Ik kan niet wachten op het snif en snuifje moment in deze fantastische show. 😆

 38. Anja

  Ik vind het stoer van Wendy dat ze het opneemt voor haar vent.
  Je moet en je hoort als Bekende Nederlander maar altijd je mond houden ” omdat dat verstandig is ” welnu ik ben het daar niet mee eens.
  Dus top Wendy das liefde en houden van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.