Youp van ‘t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’

Geplaatst op Sun 08 Jan 2017 om 8:30

Youp van ‘t Hek haalt opnieuw snoeihard uit naar RTL 4-baas Erland Galjaard. Hij vindt dat de televisiebaas enorm misbruik maakt van de aan de grond genagelde Peter Jan Rens. Dat zegt de cabaretier in zijn column in nrc.next. Het gaat van kwaad tot erger met Galjaard, vindt Van ‘t Hek. “Paar weken geleden lazen we hoe diezelfde Erland en zijn gladde vriendjes allemaal wanhopige types met wurgcontracten manipuleerden, maar nu gaat hij nog twaalf treden lager“, schrijft hij.

Net als tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt Van ‘t Hek dat RTL iemand die zo aan de grond zit niet moet misbruiken voor amusement. “Een kat in het nauw die bereid is tot hele rare sprongen wordt meedogenloos uitgebuit.

Van ‘t Hek benadrukt nooit fan te zijn geweest van Rens, maar toch ziet hij graag dat de gevallen tv-ster in bescherming wordt genomen tegen zichzelf. “De man zit op de bodem van de put en is volledig ontoerekeningsvatbaar.

En wat doet die enge RTL-baas Galjaard? Die toont de loser aan het volk. Hij doet me denken aan de voetbalsupporters die muntjes naar bedelaars gooiden. Die arme mensen moesten kruipen.

Galjaard zal zich verdedigen door te zeggen dat Rens vrijwillig getekend heeft. “Zal best. Maar sommige dingen doe je niet. Dan geef je die man gewoon geld of je laat hem je auto wassen. Maar dit is laag, meedogenloos en gemeen!

Hoe we zo’n Galjaard vroeger noemden bij ons in de kroeg? Gewoon een lul!

De NRC-column van Youp van ‘t Hek kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Youp: ‘Galjaard en Van Dijk, stop met die ranzige tv’ (november 2015)

Foto: BNN-VARA
41 Reacties op “Youp van ‘t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’”


 1. jay

  Youp heeft gelijk, en zo moet men ook ophouden met het misbruiken van mensen met downsyndroom of fysieke handicaps.
  De Nederlandse televisie houdt het volk dom.
  Waar blijven inspirerende programma’s?

 2. west

  Heb zo`n gevoel dat Youp met een oudejaars conference komt over RTL
  in december waar iedereen afgebrand wordt, zou me niks verbazen als hij flink aan het schrijven is en iedereen krijgt er van langs alle corrifeeen, programmas en
  Erland zullen helemaal de grond in geboord worden ,let maar op dat het gebeurt!

 3. Henk

  Check de reactie van Wendy van Dijk op Twitter. . Gaat confrontatie aan met youp

 4. Jimmy

  Begint een beetje veel te lijken op een persoonlijke haatcampagne van charlatan Youp.
  Graag minder aandacht voor deze vervelende man die zijn zielige columnpje schrijft voor een krant met een zeer beperkte oplage.

 5. Karin

  Youb heeft gelijk !!!!!!

 6. fransw

  Youp heeft wederom gelijk

 7. A.Zijn

  Die Youp is duidelijk aan het uitdagen en eigenlijk moet je dat gewoon laten gaan, maar Wendy reageert toch vanuit emotie. Had ze beter niet kunnen doen.

  @Jimmy Daar lijkt het wel op ja. Als meneer van ‘t Hek een grote jongen is vecht hij deze discussie niet in de media uit,maar zoekt hij gewoon persoonlijk contact als hij er echt zo mee zit.

 8. Anonymous

  A,Zijn Youp heeft gelijk en tuurlijk mag hij dit delen in de media. Wendy en Erland dien toch ook alles via de media? Zo gaat dat met alles bij RTL. En als er geen nieuws, ruzie of schandaaltje is dan verzint men gewoon wat.

 9. mark2

  Vind Youp echt een eikel maar hierin heeft hij wel gelijk! Het is wel erg don van Wendy on te reageren dat haar liefhebbende man voor RTL werkt en niet RTL is gezien zijn hoge positie. Dat laat wel heel duidelijk zien hoe puskink Wendy moet zijn, terwijl ze altijd ze braaf zegt alles prima te vinden.. Das dan wel geinig.

 10. geen youp fan

  Wendy gaat even in de verdediging voor haar Galbakkie en begint dan samen met maatje Thijs onder regie van haar baggermannetje een nieuw prgramma bij RTL4 SNUIF ES IN!!!

  zal veel kijkers en volgers trekken (succes verzekerd)

 11. Anonymous

  Peter Jan Rens kan in een keer van een hoop schulden af zijn en dat is door niet zo koppig te zijn. Verkoop nou gewoon de rechten van Doet ie het of Doet ie het niet, Geef nooit op en Meneer Kaktus. Dit heeft hij tot nu toe altijd geweigerd omdat als hij over gaat tot verkoop het ook wil presenteren. Peter Jan moet snappen dat dat na alles wat er is gebeurd rond hem niet meer gaat. Dat terwijl de formats het zeer goed zouden doen. Hij is zou met de verkoop van de rechten flink wat geld verdienen en kan daarbij ook de film rechten van zijn eerste kinderboek Rauwser verkopen.
  Doet ie het of Doet ie het niet zie ik zo bij RTL4 op zaterdagavond met Johnny de Mol, Ruben Nicolai of Beau van Erven Dorens als presentator. Ook Gerard en Gordon zouden het kunnen doen. Geef nooit op zou Johnny de Mol ook kunnen doen. Bij SBS6 zou de eerste door Jeroen van Koningbrugge en Dennis van de Ven kunnen. Geef nooit op door Jochem en Kim Lian of Nick en Simon. Meneer Kaktus kan als kinderprogramma bij Studio 100 worden verkocht. Deze kan dan opzoek gaan naar 3 nieuwe hoofdrolspelers voor de karakters. De types krijgen wel een andere setting en het moet wel een 2.0 versie zijn. Kan op tv, theater, film etc. Studio100 zou ook Rauwser kunnen verfilmen.

 12. Anonymous

  Peter Jan Rens kan in een keer van een hoop problemen af zijn en dat is door niet zo koppig te zijn. Verkoop nou gewoon de rechten van Doet ie het of Doet ie het niet, Geef nooit op en Meneer Kaktus. Dit heeft hij tot nu toe altijd geweigerd omdat als hij over gaat tot verkoop het ook wil presenteren. Peter Jan moet snappen dat dat na alles wat er is gebeurd rond hem niet meer gaat. Dat terwijl de formats het zeer goed zouden doen. Hij is zou met de verkoop van de rechten flink wat geld verdienen en kan daarbij ook de film rechten van zijn eerste kinderboek Rauwser verkopen.
  Doet ie het of Doet ie het niet zie ik zo bij RTL4 op zaterdagavond met Johnny de Mol, Ruben Nicolai of Beau van Erven Dorens als presentator. Ook Gerard en Gordon zouden het kunnen doen. Geef nooit op zou Johnny de Mol ook kunnen doen. Bij SBS6 zou de eerste door Jeroen van Koningbrugge en Dennis van de Ven kunnen. Geef nooit op door Jochem en Kim Lian of Nick en Simon. Meneer Kaktus kan als kinderprogramma bij Studio 100 worden verkocht. Deze kan dan opzoek gaan naar 3 nieuwe hoofdrolspelers voor de karakters. De types krijgen wel een andere setting en het moet wel een 2.0 versie zijn. Kan op tv, theater, film etc. Studio100 zou ook Rauwser kunnen verfilmen.

 13. Anonymous

  Youp is nog altijd de aller grootste l*ul

 14. Alex

  Als Peter-jan Rens een goede bekende was van de Galjaards, zou hij dan nog steeds zo triest geprofileerd worden?

  Ik ga er vanuit van niet, dit is weer puur ouderwets uitbuiten van andermans ellende. Erland Galjaard zijn specialiteit.

 15. Pauline154

  Helemaal top van Youp ! Hij slaat de spijker op de kop. Wendy en Erland het meest hypocriete RTL setje wat er is. Kliek vrienden om hen heen en idd ranzige en op sensatie beluste programma’s maken, ooit presenteerde ze zelf zo’n programma.
  Hoezo erland is niet verantwoordelijk ? En hun allerbeste vriend is Thijs Romer, hij promoot lekker aan de drugs vanaf je 14e, moet je doen zo geweldig. Hij gebruikt dagelijks en dan natuurlijk gezellig met het ranzige setje. Krijgt Quote toch nog gelijk.

 16. Rubicon

  aiaiaiai niet reageren Wendy. Ga je nooit winnen bovendien is Erland natuurlijk verantwoordelijk voor deze meuk. Voel aan mijn water dat Youp over dit akkefietje 3533 columns en 45 shows kan vullen…………….en ook veel zal doen

 17. Jeweetwel

  Maar even voor de duidelijkheid, Erland is verantwoordelijk voor RTL4 en niet voor RTL5……

 18. Willem

  Wie is verantwoordelijk voor RTL5 dan?

 19. ARIE

  Youppie: klasse colum

 20. Jeweetwel

  Werner van Es is zenderdirecteur RTL5 en Bert Habets is algemeen directeur. Dus…..

 21. hemeltje

  ik vindt mark2 een eikel.

 22. Peter

  Bij rtl group zullen ze na deze commotie wel gaan nadenken. Galjaard zal binnenkort wel op non actief worden gesteld of hij moet het in zich hebben om rtl opnieuw uit te vinden. Want met alles je hebt goede en slechte jaren. Overigens is Youp een zure man en hopelijk komt hij na deze beledigingen niet meer op de buis.

 23. Jeroen

  De beste vrienden van Wendy en Erland zijn Thijs Romer en Gordon ? need we say more…Youp schrijft zo scherp de laatste tijd en heeft zo gelijk..

 24. robb

  Dit heeft rtl nodig een schop onder de kont zo als nu kan het niet doorgaan ,bij het voetbal was Erland Galjaard al weg geweest.

 25. Kaaskijker

  @Jeweetwel

  Lieg niet.

 26. A.Zijn

  En Youpie maakt misbruik van een konijn genaamd Flappie om te scoren….

 27. Rtl oplichters

  Wat is er mis met zwakzinnige en domme mensen te misbruiken? Als je er maar geld aan kunt verdienen is toch niet erg om bagger over het domme volk uit te storten, totaal acceptabel om de samenleving lekker te verzieken.

 28. Paul

  Youp van ‘t Hek….jij huichelaar…verrijkte jezelf samen met je vrouw en presentatrice Debby Petter aan de eerste emo-show Spoorloos. Het genre dat je nu zo verfoeit. Indertijd werden er angstige, onzekere Indonesische moedertjes naar NL gehaald die soms dagen moesten wachten om in de studio door een deurtje te moeten lopen en herenigd te worden met hun kind. Boter op je hoofd Youp. Bergen!
  Wie schrijft daar eens wat over!

 29. Wendy's dealertje

  Youp = held

 30. Anonymous

  Youp = Rotkop

 31. Rtl nadert einde

  Youp heeft wederom gelijk. Droevig eigen ik wereldje die van mollusconi en Galjaard.

  Ieder voor zich maar vooral ten koste van een ander, past goed bij deze innercircle troep.

 32. Leo Nadulve (psychopaat)

  Ik ben nooit gevraagd voor een docusoap. Discriminatie.

 33. Anonymous

  Het land uitzetten die linkse Vara graaier

 34. echtwaar

  ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’”, Youp heeft bijna gelijk, een lulletje zou ik zeggen

 35. Panda

  Lekker spastische reacties hiet. Over de top hysterisch en onzinnig.

 36. Anonymous

  niet op reageren links lullen rechts denken een echte dief van het volk

 37. dr phil

  niet op reageren het is links lullen en rechts denken een echte zakken vuller

 38. dr phil

  niet op reageren het is links praten en rechts denken een echte zakken vuller

 39. Laura Vamp Fatale

  Maarten van Rossum zou zeggen : verbieden die handel !

 40. R. van Dijk

  Waarom geeft mulitmiljonair Youp eigenlijk zelf geen geld aan Peter Jan Rens als hij het allemaal zo verschrikkelijk erg voor hem vindt? En denkt hij soms dat Peter Jan Rens liever voor een paar tientjes de auto van Erland Galjaard wil wassen dan aan dit programma meedoen?

 41. Youp

  Als ik de man van Wendy was geweest dan had ik eerst dat hysterische vrouwtje gauw weggetrokken achter de computer….en daarna eens goed over de woorden van Youp van ‘t Hek nagedacht….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.