Wendy van Dijk: ‘Youp van ‘t Hek wil gewoon scoren’

Geplaatst op Sun 08 Jan 2017 om 9:15

Wendy van Dijk denkt dat Youp van ‘t Hek het gemunt heeft op haar man Erland Galjaard, omdat de cabaretier wil scoren. Dat zegt de RTL-ster op Twitter. Van ‘t Hek heeft zijn pijlen al een tijdje gericht op de RTL-baas, omdat hij op de bühne acteert als hoeder van de goede smaak, maar ondertussen hulpeloze mensen gebruikt voor tv-amusement. Dit weekend staat in het NRC Handelsblad zijn nieuwste column over de tv-baas, die net terug is van een vakantie in Zuid-Afrika.

Van Dijk heeft de column van de komediant gelezen, maar zegt zich vooral bezig te houden met het nagenieten van haar vakantie. “No worries. Het blijft ‘gezellie!’ Wat niet waar is raakt niet 🙏“, zegt ze.

Toch ergert Van Dijk zich wel aan een aantal reacties op sociale media. “Wat een rake column van Youp van ’t Hek. Wendy, je bent getrouwd met een enorme lul!”, zegt Marcroeptwat bijvoorbeeld.

Van Dijk: “Je naamt zegt het, Marcroeptwat. Niet gaan meelopen Marc. Niet sterk.

Marc adviseert Van Dijk daarop om inhoudelijk op de column te reageren en vraagt haar waarom Van ’t Hek volgens haar ongelijk heeft. “Erland werkt bij RTL. Hij IS geen RTL. Zou Youp van ’t Hek moeten inzien. Goede tip van een vriend misschien?”, reageert ze daarop.

Daarop mengt Van ’t Hek zelf zich in het Twitter-gesprek door erop te wijzen dat Galjaard de programmadirecteur van heel RTL is: “Hij is toch verantwoordelijk voor dit soort kneuzenmisbruik?

Van Dijk: “Kneuzenmisbruik? Jij noemt kijkers en deelnemers: moddervette dragonders, randdebielen, zwaar gestoorde angsthazen. Om te scoren.

Als mensen Van Dijk erop wijzen dat Van ’t Hek slechts iets aan de orde stelt, zegt ze: “Stelt iets aan de orde? Hij noemt mijn man herhaaldelijk lul, gladjakker, engerd en manipulator. Om te scoren.

Van ’t Hek: “Nee hoor niet om te scoren. Ik vind hem een gladjakker en een engerd.

Vervolgens retweet Van ’t Hek ook nog een hoop reacties van mensen die zich ergeren aan Van Dijk, zoals: “Ik ga stuk… Wendy beschuldigt Youp van ’t Hek dat-ie krachttermen gebruikt #omtescoren. Schatje, je hele fortuin is gebouwd op die hashtag…

En Maarten: “Dat een werknemer/vrouw van een eindverantwoordelijke plots woordvoerder speelt zegt ook iets over niveau RTL.

Het echtpaar Galjaard en Van Dijk ligt al geruime tijd niet goed bij de media. Vorig jaar lanceerde Quote het gerucht dat het tweetal gek is op cocaïne, wat hen woest maakte. Het helpt echter niet dat hun beste vriend Thijs Römer in de media het advies geeft aan iedereen boven de 14 jaar om xtc te slikken.

Oud-Quote-baas Mirjam van den Broeke vindt het grappig dat Van Dijk erop wijst dat Galjaard niet RTL is. “Zo geestig, dit. Als hoofdredacteur Quote werd ik door de familie Galjaard volledig persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het coke-stukje.

Foto: RTL
62 Reacties op “Wendy van Dijk: ‘Youp van ‘t Hek wil gewoon scoren’”


 1. mark2

  Wendy scoort ook makkelijk.. Als ze moet snuiven…. Ik geloof geen ene moer van de gespeelde oprechtheid van dit echtpaar! Gewoon scoren scoren scoren. Niets mis mee maar zeg dat dan gewoon.. Doe niet alsof je ze bezig bent met verantwoorde televisie. Hoe eng zijn deze mensen. Denk dat ze zo heftig reageert omdat RTL echt niet meer scoort wat ze vroeger scoorden.. Uiteindelijk wordt daar masr 1 iemand verantwoordelijk voor gehouden en dat is galjaard!

 2. Anonymous

  @mark2 Helemaal eens. Ook met Youp. Wendy is geen haar beter dan haar man hoor. Ze wil er liever niet aan herinnerd worden maar, kennen we Over de Roooie nog?

 3. J

  Het zegt genoeg dat Van Dijk nergens op de inhoudelijke kritiek in gaat dat RTL mensen die in de financiële shit zitten misbruiken en verder de grond intrappen voor eigen gewin.

 4. Piet

  “Ik ga stuk… Wendy beschuldigt Youp van ’t Hek dat-ie krachttermen gebruikt #omtescoren. Schatje, je hele fortuin is gebouwd op die hashtag…”

  Voor deze tweet heb ik in mn hoofd geapplaudisseerd.

 5. watiserdan

  Allemaal maar zeggen dat ze coke of wat dan ook snuift, ik zeg dan, kom met bewijs en maak mensen niet keer op keer zwart zonder ook maar 1 stuk bewijs televeren.

 6. Anonymous

  Wendy heeft gelijk. Net als al die VARA graaiers interesseert Youp
  het echt niet wat met andere mensen gebeurd.
  Hij wil alleen zelf aandacht.
  Deze uitgerangeerde “komiek” kan beter zijn bek houden.

 7. Anonymous

  @9:43 Youp is natuurlijk geen uitgerangeerde komiek. Wendy is als kijkcijfercanon wel op haar retour. Evenal Galjaard die wel erg door de mand valt met zijn programmeringen de afgelopen jaren. Het wordt vaak groots gebracht maar, het is allemaal niet goed en origineel als men het doet voorkomen.

 8. !

  Hadden we twtter ruzies niet in 2016 achter kunnen laten?

 9. Freek de Oude

  Ik ben ook niet altijd even dol op Youp maar hij meent het in dit soort gevallen wel oprecht. Scoren over de rug van RTL c.s. heeft hij helemaal niet nodig.

 10. Don

  Wendy.. is ook eigenlijk een echte por nonaam he! hahaha

 11. Snuifje

  Wendy, ga gewoon weg bij die enge man en word weer jezelf.

 12. fransw

  Twitter is iets uit het verleden

 13. Jan die kan er wat van

  DJAZZ wat een goeie zender is dat
  fantastische muziek!!!!!

 14. H.Appen

  Nergens maar dan ook nergens geeft wendy ook maar een inhoudelijke reactie. Maar goed, in deze kwestie is dat ook niet mogelijk. Youp is inderdaad over zijn hoogtepunt heen, maar hier zegt hij geen woord dat niet waar is. En Wendy weet dat.

 15. Joris

  Wat zit er toch altijd veel haat in dat hoofd van Youp.
  Typisch voorbeeld van een witte boze man.

 16. Wendy

  Hoe kan je nou n inhoudelijke reactie geven als je geen inhoud hebt?

 17. Anonymous

  @watiserdan

  Die zijn er wel , maar ze mochten alleen niet achter gesloten deuren een verklaring afleggen bij de rechter .

 18. Karin

  Het hele RTL gaat langzaam achteruit , zie kijkcijfers dat zijn toch de keuze’s van Erland hij laat de mensen toch contracten tekenen

 19. Rubicon

  Niet slim van Wendy. Win je niet van youp. Dit blijft een running gag komend jaar. In zijn shows en af en toe in column zal dit vaak worden genoemd. Ik proef een nieuw buckler-story………..

 20. Marcel

  Nou als de Galjaardjes er al openlijk over vallen en zich zo laten kenen, is de column van koning Youp geslaagd…. Prima gedaan!

 21. Henk

  @joris Een witte boze man… pure discriminatie!!!

 22. piet

  Met Karin eens:het gaat niet langzaam maar hard achteruit met RTL. Met Goede tijden hebben ze nog goede kijkcijfers maar daarna wordt het goed minder.
  RTLz ook was voor het begon al gedoemd dat niks zou worden.

 23. Guikje

  Verheug me nu al op Youpies eindejaarsconference….

 24. b

  RTL is op weg naar het einde . Zolang Galjaard aan het roer staat zal het niet beter worden. Kijken hoelang hij nog mag blijven zitten.

 25. ARIE

  Wendy van Dijk is dat simpele meisje gebleven wat zij ooit was.
  Heel dom van haar om op de column van Youp te reageren.
  Weinig intellect deze mevrouw.

  De enige in Nederland die juist niet op Youp zou hebben moeten reageren is mevr. van Dijk.

  Dat zou wel haar man Galjaard kunnen en moeten doen. Maar dat doet die gladjanus niet, die laat zijn vrouw het opknappen, omdat hij denkt dat die meer “goodwill” heeft.

  De gladdekker Galjaard en mevr. van Dijk zijn maar in een ding geïnteresseerd: geld.

 26. Wendy's dealertje

  Krijg nog steeds geld van haar.

 27. Anonymous

  Nooit gaan twitteren als je net een lijntje naar binnen hebt gewerkt, Wendy!

 28. Virginia

  Laat je niet kisten Wendie door die lafbek Joep van Hek. Giovanni, Djelisa, m’n kale pa, Peter Jan, Django en ik hebben genote van de eerste aflevering.

 29. Frank

  Ik word altijd zo vreselijk moe van die Wendy. Mijn god wat is dat mens druk. Heeft ze ADHD of zo? Of teveel met haar neus in de poederdoos gezeten:)

 30. QFreddie

  Ik gebruik geen krachttermen maar inhoudelijk heeft Youp wel degelijk een punt: het tentoonstellen van mensen die om wat voor reden dan ook weggezonken zijn en zwak in de samenleving staan. Ik hoop dan ook dat men bij rtl dan ook verantwoordelijkheid neemt en deze mensen niet uit wil buiten voor eigen gewin.
  Er kan niet altijd iets mis zijn met hulp-tv zolang dit maar oprecht is en er dus ook goede nazorg is en mensen eerst de uitzending mogen zien. Dat er evt wijzigingen kunnen komen om de betreffende persoon wel te beschermen voor zichzelf.

  Helaas zie ik en velen met mij dat de soap van Peter Jan hier geen voorbeeld van is. Deze man is de weg kwijt en heeft dikke schulden, slachtoffers gemaakt en is hij zelf ook slachtoffer door in zijn eigen waarheden te gaan geloven. Deze man heeft hulp nodig en nu is het een kermis geworden! Scheldpartijen, een kind dat op de buis komt waar het zelf geen weet van heeft en er worden meer sociaal zwakkeren getoond die, in mijn ogen, geen benul hebben wat uitspraken kunnen doen!!
  Mijn advies: stoppen en aangeven dat dit idd niet kan. Pak als zender je verlies maar dan neem je wel verantwoordelijkheid en laat je zien dat er over een grens is gegaan.

  Een bezorgde tv kijker

 31. Ikke

  De tweet van Youp is precies hetzelfde als wat hij Galjaard verwijt, namelijk het publiekelijk exploiteren van een loser. Youp wordt immers betaald voor zijn column. Dus wat hij doet is commerciële exploitatie van zielige mensen.

 32. Otto Groeneveld

  Ik hoef geen Youp te heten om Wendy van Dijk en die aalgladde engerd Erland Galbak ontzettend eng te vinden. Maar deze man scoort nog over de rug van zijn moeder een mentaliteit die we bij al die egoistsische liberale etterbakkies terug vinden.
  Misselijk zooitje heel rtl en ook sbs trouwens

 33. Jeroen

  Youp heeft zo gelijk – enerzijds op de ene zender hulp programma’s en op de andere zender zuip en pulp TV. Wendy is zo stom en waarschijnlijk gevoed door haar man om de discussie aan te gaan die ze dan ook vet verliest.

 34. Ramon

  Dat een volwassen man ervoor kiest om medewerking te verlenen aan dit soort inhoudsloze bagger vind ik op zich geen probleem. Ik begrijp echter dat ook het dochtertje van 2 gewoon in beeld komt in deze serie. Dat terwijl het kennelijk veelvuldig gaat over de financiele problemen die er zijn (incasso’s, deurwaarders, aanmaningen etc.). Wat mij betreft zou de programma-directeur van RTL (dus Erland Galjaard) zich helemaal kapot moeten schamen dat zoiets op de nationale televisie komt. Een jong, onschuldig kindje van 2 wordt -volledig buiten haar schuld om- geexploiteerd. Hebben die lui bij RTL dan werkelijk geen greintje fatsoen meer in hun flikker? Fijn voor dat kind om de rest van haar leven noodgedwongen geconfronteerd te worden met de teringzooi die papa (en mama) er van maken. Ik heb al geen hoge pet op van de moraal bij RTL, maar dat ze er zelfs niet voor terugdeinzen om een jong kind in beeld te brengen in deze context vind ik in- en intriest. Misschien dat Wendy van Dijk hierop eens INHOUDELIJK zou willen reageren?

 35. Anonymous

  @Ikke. Youp heeft zijn geld voor die column al lang en breed binnen hoor, of hij nou over Rens schrijft of over het weer.

 36. Anonymous

  Ze wordt weer aangevallen, zielige familie.

 37. robb

  Hoe dom kan je zijn om daar op te reageren op twitter.

 38. ano@niem.nl

  Nog nooit het Youp zo’n gelijk als nu. Galjaard is RTL langzaamaan ten gronde aan het richten. Alleen bepaald vriendjes krijgen de leuke programma’s en alles lijkt daardoor in te storten.

 39. Gijs

  Wat dom om zo te gaan reageren, mevr. van Dijk. Youp van ‘t Hek heeft gewoon gelijk. Maar ja, wat verwacht je van een zender die de uberloser en totaal talentloze en wel agressieve , stomme ”Spijkerman” lang in het zadel houdt.

 40. Sparrow

  “Wat niet waar is raakt niet”

  Vandaar dat ze reageert.

 41. erfgooier

  Wendy???? Weesper toppertje!!!!

 42. Prector

  @Ikke

  Als je dat meent ben je echt heel, heel dom en adviseer ik je nooit mee te gaan spelen in een RTL-reallifesoap.

 43. Ronny

  In een frikandel zitten meer hersens dan in die Wendy van Dijk. Youp heeft gewoon gelijk. Vroeger was Wendy al niet de slimste en ze is dus nog niets veranderd.

 44. Paul

  Youp verdient zijn geld met grappen waar hij alles en iedereen afmaakt. En dan gaat hij Galjaard verwijten dat geld verdient aan PJ Rens. Die krijgt er iig nog wat voor. Maar onder het mom van cabaret en satire mag Youp alles van zichzelf.

 45. Tvkijker34

  Dat hele RTL zou verboden moeten worden!

 46. Ronny

  @Paul, ga ergens anders janken, schandknaap!

 47. Bas

  Youp van ‘t Hek….jij huichelaar…verrijkte jezelf samen met je vrouw en presentatrice Debby Petter aan de eerste emo-show Spoorloos. Het genre dat je nu zo verfoeit. Indertijd werden er angstige, onzeker Indonesisch moedertjes naar NL gehaald die soms dagen moesten wachten om in de studio door een deurtje te moeten lopen en herenigd te worden met hun kind. Boter op je hoofd Youp. Bergen!
  Wie schrijft daar eens wat over!

 48. Paul

  @Ronny Probeer nog iets te doen met je leven want je lijkt me wat mislukt op alle vlakken. Zeg eens eerlijk.

 49. Coby

  Wendy, Youp wil zich afzetten tegen misstanden in de maatschappij. De ergste zaken zoals aanslagen, minachting vrouwen enz. gepleegd door moslims daar kan en durft hij zich niet tegen te uiten( zoals hij wel deed met Christelijk geloof) als hij dit wel zou doen wordt hij gedood dat weet hij. Dus reageert hij zich af op je man, wat een held zeg!! Ja Youp moet toch wat en nu voelt hij zich stoer. Youp val de Islam aan als je durft !!!

 50. Ronny

  Op alle vlakken? Weet je welk vlak pas mislukt is? Jouw zitvlak. Ook niet zo gek na 20 jaar onafgebroken pikken naar binnen werken via je zitvlak.

  HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

 51. GW

  Voor twee mensen die naar eigen zeggen een grote aversie hebben tegen negativisme, hebben ze het wel met opvallend veel mensen aan de stok gehad de afgelopen jaren. Jan Roos, Gordon, Mirjam van den Broeke, Femmetje de Wind, Jean-Piere Geelen, Dyanne Beekman, Evert Santegoeds, Youp van ‘t Hek, Sandra Schuurhof (lol). En niet te vergeten het moment in 2015 dat Wendy onder het mom van medeleven met Martijn Krabbé, zijn scheidingsperikelen misbruikte om zelf haar persoonlijke gram te halen t.a.v. de roddelpers. Ik zal nooit vergeten dat ze in RTL Boulevard tijdens een interview stond te tieren over de roddelpers en dat Martijn Krabbé er als een overdonderd mak schaap naast stond. “Uh ja inderdaad” was het enige dat hij kon uitbrengen nadat ze was uitgeraasd.

  Kennelijk is negativisme en uithalen in de media alleen maar erg als zij zelf het doelwit zijn. Narcistisch en hypocriet volk.

 52. Anonymous

  Sinds Wendy bij het RTL zit, is ze erg ten nadelen veranderd.

  Wat macht en geld met mensen doet…..

  Alleen Wendy als je op je sterfbed ligt ben je niks meer, en je geldwolf van Erland ook niks.

  Dat zal erg tegenvallen.

 53. Joost

  In de maand december en nu begin januari, vind ik de Nederlandse TV een ramp.
  Wat een slechte, oninteressante, flauwe programmering. en wij betalen daar nog voor ook. Voor deze zooi.
  Waardeloze programma’s, vele herhalingen, al die zgn. reality -tv bagger TV, de reisjes van al die NPO medewerkers over landen waarde meesten van ons al geweest zijn, de voorspelbare en niet weg te krijgen nare figuur als die de Leeuwde bagger van RTL, die nog film uitzend van 20 jaar geleden.
  Die Galjaard helpt RTl naar de filistijnen, let maar op.

  Geen wonder dat een filmpje via Netflix of Videoland via internet aan populariteit wint.

  De Nederlandse NPO moet op de schop. Kost teveel gemeenschapsgeld, en er wordt met geld gesmeten voor werkelijk slechte programma’s.
  Ook erger ik mij aan het kartel wat op TV duidelijk aanwezig is met al die “ons kent ons” figuren.
  Veel 70 tigers ( Witteman,,Groenteman, Philips,v. Rossum etc.) staan de carrière van jongeren in de weg.
  Wie veegt die NPO augiasstal eens schoon?

 54. Vrede

  Ach ja,ze plegen geen aanslagen en gebruiken geen kids ofzo,het zijn gewoon 2 nare mensen,misschien wonen er ook een paar in je straat,lekker boeiend.
  Blijkbaar kijken er zat mensen naar zulke programma’s dus waarom zouden ze het niet brengen.
  Ik vind bijvoorbeeld ook moordvrouw een beroerde serie maar ja,ik kijk het dan niet en kijk wel iets op netflix,stoor mij er niet aan.

  En Peter Jan Rens heeft het toch zelf verpest. Die man doet al jaren alles om in de spotlight te komen en nu geven ze hem zijn show en verdiend die er centen aan. Niemand verplicht ze om eraan mee te werken.

 55. Panda

  Niet om het een of ander, maar Erland is gewoon overkoepelend tv-baas van rtl. Hij keurt goed en hij keurt af. Op 4 moet iedereen geholpen worden, op 5 iedereen kapot. Niet alleen Rens. Dat My first holiday exploiteert ook sociaal kwetsbare mensen. Zoals alleen NPP van Ewout Genemans dit kan. Heel schijnheilig Oh Oh daar gaan we weer kuisen omdat er teveel gedronken wordt, maar tegelijkertijd Zon, zuipen ziekenhuis voor de 30e keer herhalen. Als dat is wat je wilt moet je dat als zender doen. Maar het is wel behoorlijk hypocriet om zelf uit te willen stralen dat je de mensheid helpt met je programma’s. En dat zogenaamde positieve blad van Wendy. En dan wel Thijs Römer aan een goed betaalde baan helpen. De man die drugs voor 14-jarigen een goed idee vindt.

 56. Puk

  Ze moet niet zeiken die Miss Colombia met die schelle kut stem.Youp heeft gelijk en we krijgen nog veel meer bagger van Erland en zijn trawanten.

 57. Anonymous

  @Vrede. Denk even aan 2 jarig kindje van PJ Rens. Die moet door RTL in bescherming worden genomen. Dat gebeurt niet. Grote fout!

 58. Anonymous

  rtl neemt geen enkele maatschappelijke verantwoordelijkheid door dit soort troep uit te zenden.

  Maar goed, het marktaandeel is flink aan het afnemen, de kijfcijfers ook.

  Jammer he rtl fans

 59. Harm

  Zou die Galbak al vreemd gegaan zijn?

 60. Katja

  @Harm

  Thijs R. propt ‘m in zijn gaatje als Wendy de kinderen naar school brengt.

 61. Hartje

  Yoep is cabaretier en die mogen van mij alles zeggen. Maar de reacties van de mensen naar Wendy en haar man die zijn gewoonweg onder de gordel en vals. Wendy en haar gezin gewoon lekker doorleven en er ver boven staan.

 62. Anonymous

  @Katja ben je er bij geweest je oordeelt wel snel.

  Thijs R. propt ‘m in zijn gaatje als Wendy de kinderen naar school brengt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.