VVD schoof Dijkhoff naar voren voor Slimste Mens

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff, die vorige week de kijkcijferhit De Slimste Mens won, is voor zijn deelname niet persoonlijk uitgenodigd door de redactie. Dat vertelt hij in een interview met het AD. De Slimste Mens stuurde een uitnodiging aan de VVD. “De uitnodiging kwam binnen via de partij. ‘Dat is iets voor jou’, zeiden ze. Het is geen echte campagne-activiteit, de verkiezingen gaan over de inhoud, maar het helpt mensen een completer beeld van je te krijgen“, zegt hij.

Zo’n langdurig tv-optreden maakt je sympathieker, denkt Dijkhoff. “Als staatssecretaris heb ik serieuze dossiers: vluchtelingen, gevangenissen. In het programma zien mensen ook een andere kant.”

Zijn enorme succes bij De Slimste Mens leidde wel tot wat agendatechnische problemen. “Gelukkig vond de helft van de opnames op zondag plaats. Op de andere dagen was het schikken en plooien. Dat was een kwestie van ’s ochtends eerder beginnen, ’s avonds langer doorwerken.

De partij had achteraf geen spijt van zijn langdurige tv-optreden. “Niemand had er last van“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen