Tv-ster André van Duin denkt dat homogeweld meevalt

Tv-ster André van Duin, die dit tv-seizoen de NPO 1-hit Heel Holland Bakt presenteerde, denkt niet dat er sprake is van een toename van homogeweld in ons land. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. Het valt allemaal wel mee, stelt Van Duin. “Je leest over homo’s die in elkaar geslagen worden, maar er zijn net zoveel hetero’s die klappen krijgen. Volgens mij is er niet meer geweld dan vroeger. We zijn allemaal gewoon mensen en de een vindt rood leuk en de ander vindt geel leuk.”

Wel vindt Van Duin het zorgelijk als bepaalde mensen hun geloof aan een ander willen opdringen. “Het wordt pas echt naar als mensen elkaar hun mening willen opdringen: ‘Ik geloof dit en dat moet jij ook geloven’. Daar komen oorlogen van en mafkezen die op een menigte op een kerstmarkt inrijden.”

Toch denkt hij niet dat elke moslim achter het inrijden op kerstmarkten staat. “Ik houd mezelf voor dat het om individuele idioten gaat. Geen georganiseerde bende die in vrachtwagens rondtrekt om in te rijden op plekken waar veel mensen zijn. Je kunt overal een gek tegenkomen. Met een vrachtwagen of met een pistool. Als je daarbij gaat stilstaan, heb je geen leven meer.”

Van Duin houdt niet van generaliseren. Ook niet als het om homo’s gaat. “De Gay Pride is niet de homowereld. Het is maar een feest. Net zoals de heterowereld niet carnaval is. Dat is ook maar een feest. Het zijn uitspattingen en verder leven zowel homo’s als hetero’s over het algemeen een vrij normaal leven. Daar ben ik het bewijs van.”

Foto: MAX/Roland J. Reinders

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen