Sylvana via WNL opgeroepen tot naamswijziging partij

Sylvana Simons, voormalig RTL 4-ster en nu politica, is vanmorgen in het WNL-programma Goedemorgen Nederland opgeroepen tot het wijzigen van de naam van haar politieke partij Artikel 1. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Directeur Mieke Janssen van anti-discriminatieloket Artikel 1 Midden-Nederland legde haar eis bij Goedemorgen Nederland op tafel. Ze wil dat Sylvana Simons de naam van haar partij zo snel mogelijk aanpast om verwarring te voorkomen.

Simons vertrok onlangs bij de politieke partij DENK om haar eigen partij Artikel 1 op te richten. “Over die naam had Simons misschien iets langer moeten nadenken, want overal in het land zijn anti-discriminatieloketten die al jarenlang Artikel 1 heten. Dat zorgt voor veel verwarring“, stelt omroep WNL in een persbericht.

Volgens Artikel 1 Midden-Nederland zijn er behoorlijk wat burgers die ten onrechte veronderstellen dat ze gelieerd zijn aan de politieke partij van Simons.”

Janssen laat weten dat ze er niet blij mee is: “Dat zou als consequentie kunnen hebben dat burgers geen gebruik meer durven te maken van onze diensten. De naam Artikel 1 is al sinds 2009 bij het merkenbureau gedeponeerd en onze juristen zoeken nu uit wat we hiertegen kunnen doen.

De anti-discriminatieloketten worden door gemeenten ingehuurd om discriminatieklachten te behandelen en te beoordelen. Zij zijn onafhankelijk en juist niet gebonden aan een politieke partij. Artikel 1 Midden-Nederland heeft geprobeerd in gesprek te gaan met Sylvana Simons, maar dat is tot op heden niet gelukt.

De voorlichter van Simons laat aan Goedemorgen Nederland weten dat ze niet in willen gaan op de kwestie.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen