Sylvana via WNL opgeroepen tot naamswijziging partij

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 9:23

Sylvana Simons, voormalig RTL 4-ster en nu politica, is vanmorgen in het WNL-programma Goedemorgen Nederland opgeroepen tot het wijzigen van de naam van haar politieke partij Artikel 1. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Directeur Mieke Janssen van anti-discriminatieloket Artikel 1 Midden-Nederland legde haar eis bij Goedemorgen Nederland op tafel. Ze wil dat Sylvana Simons de naam van haar partij zo snel mogelijk aanpast om verwarring te voorkomen.

Simons vertrok onlangs bij de politieke partij DENK om haar eigen partij Artikel 1 op te richten. “Over die naam had Simons misschien iets langer moeten nadenken, want overal in het land zijn anti-discriminatieloketten die al jarenlang Artikel 1 heten. Dat zorgt voor veel verwarring“, stelt omroep WNL in een persbericht.

Volgens Artikel 1 Midden-Nederland zijn er behoorlijk wat burgers die ten onrechte veronderstellen dat ze gelieerd zijn aan de politieke partij van Simons.”

Janssen laat weten dat ze er niet blij mee is: “Dat zou als consequentie kunnen hebben dat burgers geen gebruik meer durven te maken van onze diensten. De naam Artikel 1 is al sinds 2009 bij het merkenbureau gedeponeerd en onze juristen zoeken nu uit wat we hiertegen kunnen doen.

De anti-discriminatieloketten worden door gemeenten ingehuurd om discriminatieklachten te behandelen en te beoordelen. Zij zijn onafhankelijk en juist niet gebonden aan een politieke partij. Artikel 1 Midden-Nederland heeft geprobeerd in gesprek te gaan met Sylvana Simons, maar dat is tot op heden niet gelukt.

De voorlichter van Simons laat aan Goedemorgen Nederland weten dat ze niet in willen gaan op de kwestie.

Foto: WNL
31 Reacties op “Sylvana via WNL opgeroepen tot naamswijziging partij”


 1. Anonymous

  Dit gaat Sylvana natuurlijk weer uitbuiten: puur racisme van Mieke Janssen om die arme Syl zo dwars te zitten.

 2. Oembertoh

  Tot vanafent hallef ellef, RTL leet nait op RTL fierrr.

 3. west

  @ 0EMBERTOH Mooi hè die Friese taal!!
  Of is het Zuid Afrikaans ?

 4. Wigwam

  De zoveelste stommiteit van Simons.

 5. echtwaar

  en je dacht dat die arrogante troel luistert.

 6. johan de vries

  Pvda (partij van de na apers)zou dat wat zijn?
  O nee die bestaat al en apen is wat ongelukkig gekozen sorry hahaha

 7. jajaneenee

  BBV – Boze Bruine Vrouw

 8. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  AEP? (arrogante engerd partij)

 9. Roel

  Ik doe ook een gooi: GILVANA.

  Mens schreeuwt moord en brand om aandacht, maar er komt niets van haar terecht. Een omhooggevallen en afgeserveerde nobody dat teveel aandacht krijgt in de media.

 10. Kees

  WMPD (weg met die pruik)

 11. Andreas

  Doe maar TMF, daar ken ik haar van haha.

 12. Truus Tuinboon

  De voorlichter van Simons laat aan Goedemorgen Nederland weten dat ze niet in willen gaan op de kwestie.

  Dat wordt onderhand een gewoonte bij mevrouw Simons. Vooral nergens op reageren. Kansloos partijtje in de marge. Next.

 13. Gijs Vroegwijs

  Sylvana , kan ik nog stemmen voor de Dag Top 5. Zo ja , maak ik dan kans op een t-shirt ?

 14. Anonymous

  Die Mieke Janssen is vast en zeker blank. Tip voor Sylvana: beticht haar van racisme.

 15. Bert

  Mieke Janssen, dat moet haast wel een blanke zijn. Nou, dan zal Sylvana haar straks wel van racisme betichten: hoe durft een kaaskop zich met artikel 1 te bemoeien?

 16. J

  @ Bert: dom, slap gelul van jouw kant, want dat gaat helemaal niet gebeuren.

  @ Truus Tuinboon: inderdaad opvallend dat ze niet reageert. Ze lijkt wat dat betreft precies op Geert Wilders, die gaat ook nergens op in.

 17. Anonymous

  Sylvana Simons wil er zelf liever niet aan herinnerd worden. Vandaar, Wie kent haar nog van De S-ex on the beach quiz en De Lekkere S-ex show op SBS6? Ze presenteerde ook nog De Bus bij de zender.

 18. Anonymous

  Artikel 1 van Syl was niks en het wordt niks. Na 15 maart wordt het stil rond Syl en belandt zij in een zwart gat.

 19. Critikast

  Misschien leuk om haar sexueel getinte programma’s (On the Beach) nog eens uit de mottenballenzak te halen. Dat geeft toch een heel andere kijk op deze mevrouw, wiens enige doel het is om aandacht te genereren. op welke manier, dat maakt niet uit. Maar zelf maakte ze zich seizoenenlang schuldig aan vrouwonvriendelijke televisie, waarbij de vrouw werd neergezet als puur lustobject. Hoe discriminerend was dat eigenlijk, Sylvana? Maar ik snap dat je via je woordvoerder ook hier niet op wenst te reageren. Arrogant schepsel, al jaren lang overhoop met vooral zichzelf !

 20. Bettina Wertheimer

  Verander de naam van de partij maar in ‘De Club van Sylvana’. ;)

 21. Mandy

  “Artikel 1 Midden-Nederland heeft geprobeerd in gesprek te gaan met Sylvana Simons, maar dat is tot op heden niet gelukt.”

  Uiteraard. Simons reageert (roeptoetert) immers alleen als het haar uitkomt.

 22. Sven L.

  @ Bettina Wertheimer; haha.. die houden we er in!

 23. Virginia

  Als het meer dan 900 per maand oplevert, biedt Giovanni zijn diensten (en kunsten) aan als lijstduwer.

 24. Graaf

  Bokito: Bruine onderdanen krijsen iets te onsamenhangend.

 25. Kirth Gersen

  Wat een lekkertje is het ook.

 26. de bakker

  annonymous 11:52@Wat is daar zo boeiend aan. Er zullen op internet vast ook wel naakt fotos van haar te zien zijn, maar serieus wie zit daar op te wachten. Ontopic. Waarom noemt ze haar partij niet “Sylvana” Herkenbaar voor bijna iedereen.

 27. lvs2015

  Nog twee maanden en dat is artikel 1 van GILvana HAATVana alias politica af, heeft zij 1 zetels en is ook haar beveiliging verleden tijd. Ik wens haar alle sterkte als zij zich nadien op straat, in de super of waar dan ook vertoont want veel mensen zullen haar even willen spreken ongeacht of zij het wil.

 28. Anonymous

  PvSBM= Partij Voor Snel Beledigde Mensen

 29. Jezebel

  PGG = Partij voor Gratis Geldzoekers

 30. anoniem

  Ach, wat heb je aan een bureau als Artikel 1, als de rechter niet eens mag toetsen of onze wetten en verdragen voldoen aan onze grondwet…

 31. anoniem

  Het is ook wel typerend dat deze zogenaamde bureaus tegen discriminatie (heb wat teleurstellende contacten met hen gehad…) via zo’n dubieus rechts clubje als WNL de aandacht vragen… :-S

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.