SBS 6-ster Mirella van Markus kadoneert verjaardag

Geplaatst op Thu 05 Jan 2017 om 9:09

Mirella van Markus, een van de gezichten van Hart van Nederland, werkt mee aan een campagne van KWF Kankerbestrijding om ‘kadoneren’ een bekend fenomeen te maken in Nederland. Ze is vandaag jarig en kadoneert haar verjaardag. Dat heeft KWF vandaag laten weten. Kadoneren is het vragen van een donatie in plaats van een cadeau voor je verjaardag. “In het buitenland is Donate your Birthday al succesvol en met kadoneren kan iedereen dat nu ook hier eenvoudig doen.

Van Markus vindt het geweldig dat ‘kadoneren’ wordt geïntroduceerd in de Nederlandse taal. “Ik word vandaag 40 en dat is helaas geen vanzelfsprekendheid. Dat zou het wel moeten zijn. Daarom is het mooiste kado een gift voor KWF. Ik hoop dat andere jarigen dit voorbeeld volgen.”

Behalve verjaardagen is het ook mogelijk om een andere speciale gelegenheid te kadoneren, zoals een huwelijk, pensioen of jubileum.

De SBS 6-presentatrice zal onder meer te horen zijn in radiospots over kadoneren.

Foto: SBS
6 Reacties op “SBS 6-ster Mirella van Markus kadoneert verjaardag”


 1. Peter en Luc

  Trots!!!

 2. Walter

  + hartverwarmend!

 3. Ikke

  Sorry, maar ik betaal niet mee aan die tonnen salaris voor de directeuren en managers van die ‘goede doelen’. Vrijwilligers en donateurs werken doorgaans keihard maar meer dan 75% van de ingekomen centjes blijven aan de strijkstok van die graaiers hangen. Dit geldt denk ik voor wel 90% van alle goede doelen. En van de 25% die wel bij de juiste organisaties en personen wordt ook npg flink afgeroomd door allerlei slecht volk wat zich in de zieligheidsindustrie begeeft.

 4. Grijsaard

  Als ik wat geeft, geef ik het zelf en niet via via.
  Mensen bedenen altijd dingen om zichzelf te verrijken. Geld maakt gek en asociaal.

 5. Grijsaard met een tik

  Verzameldrang is nergens goed voor.

 6. Peter en Luc

  Nog steeds SUPER trots !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.