SBS 6 niet bezorgd over kijkersafname Celblok H

SBS 6 is niet bezorgd over de kijkcijfers van de dramaserie Celblok H. Dat laat een woordvoerder van de zender weten aan het AD. Celblok H, dat vorig seizoen ruim 1 miljoen kijkers per aflevering scoorde, verraste maandagavond door met ‘slechts’ 514.000 kijkers (8 procent) uit de kijkcijfer top 25 te vallen. Een domper, omdat Celblok H met Dokter Tinus hét fundament vormt van de drama-afdeling van SBS. Volgens de zegsman kijken heel erg veel mensen echter ook uitgesteld naar de serie.

SBS 6 benadrukt dat de seizoensopener vorige week op de uitzendavond 631.000 kijkers (9 procent) scoorde, maar dat het er inclusief uitgesteld kijken veel meer werden. “De eerste aflevering is inclusief uitgesteld kijken door 840.000 kijkers bekeken. Dat hoort bij een dramaserie. Een sportwedstrijd of een nieuwsuitzending gaan mensen niet zo snel uitgesteld terugkijken. En die cijfers laten een hele redelijke score zien.

Bovendien wordt Celblok H al online aangeboden, waardoor mensen ook vooruit kunnen kijken. Die cijfers worden niet bij de kijkcijfers opgeteld. “Daar heb je ook nog meer dan 100.000 mensen die daar op klikken. Er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden. Ook vergeleken met vorig jaar.

Overigens is er maandagavond sowieso iets minder tv gekeken, aldus de zender. “Het marktaandeel van Celblok H is prima, alleen in absolute aantallen is het minder. Het marktaandeel zit boven het zendergemiddelde van SBS 6.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen