SBS 6-kijkers: ‘Uitzendmoment animatiefilms bizar’

Veel SBS 6-kijkers begrijpen niets van het uitzendmoment van de zaterdagse animatiefilms. Half negen ’s avonds is een kindonvriendelijk moment. Dat blijkt uit de Facebookpagina van SBS. Sinds kort pakt SBS groot uit met animatiefilms op zaterdag: SBS 6 zendt de Hollandse versie uit en SBS 9 gelijktijdig het origineel. Maar ouders laten aan de zender weten dat ze geen van beide kijken, want de uitzending begint voor hun kinderen te laat. “Ik vind zoiets belachelijk om die tijd“, zegt Nettie.

Kim denkt dat SBS de animatiefilms op moet schuiven naar de vooravond. “Waarom niet verplaatsen naar 18.30 of 19.00 uur, zodat de jonge kijkertjes er ook plezier van kunnen hebben? Zelfs voor mijn 10-jarige wordt het aan de late kant als een film pas om 20.30 uur start. Laat staan mijn jongste!

Wij storen ons hier al zo lang aan, en aan de reacties hier te lezen veel ouders met mij. SBS ik hoop dat jullie dit met de volgende Disney kinderfilm rekening houden“, besluit ze.

Veel moeders sluiten zich hierbij aan, waaronder Tamara. “Helemaal met je eens, Kim, wij storen ons hier ook aan. Heb drie kinderen en ze mogen echt in het weekend wel wat later naar bed, maar rond 21.00 uur zijn ze het echt zat. Dan zou het veel leuker zijn als ze kinderfilms eens om 18.00 uur uitzenden, dan kunnen ze ook eens een film afkijken die ze leuk vinden. Hopelijk SBS luisteren jullie eens naar jullie kijkers.

Desiree vraagt zich af waarom de klagende moeders de film niet gewoon opnemen. “Ik snap de frustratie: mijn kids zijn ook klein geweest, maar tegenwoordig kan toch vrijwel iedereen het opnemen? Ben je ook gelijk van de reclames tussendoor af. En dan kijk je hem bijvoorbeeld volgende week zaterdagavond. Maak je er een speciale avond van voor de kids.

SBS 6 heeft niet gereageerd op de 256 klagende moeders.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen