Salafist met jurk en baard laat SBS-Kees schrikken

Een fanatieke moslim heeft SBS 6-ster Kees van der Spek laten schrikken op het vliegveld. Dat vertelt hij in een interview met het AD. Van der Spek kan prima omgaan met bekend zijn, maar aan sommige situaties moet hij nog steeds wennen. “Een tijdje terug haalde ik mijn vader op van het vliegveld toen er een salafist met een baard en zo’n jurk op me afliep. Normaal interesseert me dat niets, maar ik stond er verder alleen… op een luchthaven“, begint de programmamaker in de krant.

Gelukkig voor Van der Spek overleefde hij de ontmoeting. “Zegt hij helemaal vrolijk altijd met zijn vrouw naar Oplichters in het Buitenland te kijken. Of hij met me op de foto mocht. Tuurlijk!’

BN’er zijn blijft een beetje gek, zegt hij. “Dat is wel raar. Ik heb die rol nooit geambieerd. Toegegeven, ik loop toch altijd met licht gebogen hoofd op straat. Het went wel en gelukkig heb ik nooit gezeik.

Het presenteren is de vroegere rechterhand van Peter R. de Vries toevallig op het pad gekomen. “Ik krijg er meer handigheid in, maar ik vind mezelf nou geen toppresentator. SBS vindt het kennelijk goed genoeg.”

Vanaf zondag is Van der Spek te zien met Moord of Zelfmoord? op SBS 6.

Het AD-interview met Kees van der Spek kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen