Ruud uit Big Brother geen fan van Utopia

Ruud Benard, die in 1999 beroemd werd in Nederland door zijn deelname aan de allereerste Big Brother, is geen fan van Utopia. Dat vertelt de voormalig realityster in een interview met De Telegraaf. Zeventien jaar na het enorme succes van Big Brother is Utopia momenteel het enige langlopende dagelijkse realityprogramma op de Nederlandse tv. “Ik kijk niet vaak naar realityprogramma’s. Utopia zet ik weleens aan, maar ik kan er niet langer dan tien minuten naar kijken“, zegt hij.

De reden dat Benard niet lang naar Utopia kan kijken, is omdat dit soort producties voor hem voorspelbaar zijn geworden. “Voor mij is het gesneden koek; ik weet al wat er gaat gebeuren.”

Benard heeft vijf jaar lang kunnen profiteren van de bekendheid die Big Brother opleverde. “Ik kon lekker cashen. Het was ook leuk, maar ik had eigenlijk geen idee wat er allemaal gebeurde. Schnabbels, optredens hier en daar. Het duurde ruim vijf jaar voordat ik weer in wat rustiger vaarwater kwam.

Inmiddels zou hij nooit meer terugwillen naar de hectiek van toen. “In de jaren na Big Brother had ik geen controle over mijn leven, wat een rotgevoel was. Ik had geen vaste basis, maar nu gelukkig wel. Ik verdien misschien minder geld en sta niet in de spotlights, maar ik geniet veel meer dan toen.

Het Telegraaf-interview ’Na jaren heb ik mijn leven terug’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen