‘RTL 5 overschrijdt grens met Peter Jan Rens’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt dat RTL 5 een grens overschrijdt met het uitzenden van de soap over de gevallen tv-ster Peter Jan Rens. Dat laat ze weten in haar column. Normaal gesproken zegt De Jong programma’s te negeren die ze verwerpelijk vindt, zoals de andere RTL 5-titels Oh Oh Cherso en Temptation Island. “Maar met de docusoap over Peter Jan Rens, zijn 43 jaar jongere vriendin Virginia en hun dochtertje Djelisa (2,5) is RTL echt een grens overschreden.”

De tv-soap is zwaar ongepast, vindt De Jong. “Ik vind het onbegrijpelijk dat een zender, met een baas die zich zo graag profileert als iemand die met zijn tv-programma’s mensen wil helpen, dit uitzendt.”

De docusoap laat zien hoe erg Rens aan de grond zit. De presentator zegt in de soap ook dat hij dit vooral doet voor het geld. “En vervolgens is het kennelijk de bedoeling dat ik als kijker hard ga zitten lachen om de puinhoop in een vakantiehuisje, het zoveelste adres van het gezin.”

De Jong stelt dat RTL wel erg graag inzoomde op de vele incasso’s uit de brievenbus. Maar ook de kansloze familieleden werden in de soap maar al te graag geportretteerd als toekomstloze luie donders, stelt ze.

Ik kon alleen maar denken aan dat volkomen onschuldige dochtertje. Dat steeds vol in beeld is, nergens om gevraagd heeft en geen idee heeft. Iemand had die mensen tegen zichzelf moeten beschermen. En tegen RTL.”

Helaas voor RTL 5 is de soap over Peter Jan Rens geen kijkcijferhit. De eerste aflevering werd woensdagavond door slechts 341.000 mensen bekeken.

De AD-column Rens van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen