RTL 4 niet bezorgd over Humberto-dip

Foto: Nick van OrmondtRTL 4 is niet bezorgd over RTL Late Night, nu de talkshow van Humberto Tan het nieuwe jaar is begonnen met teleurstellende kijkcijfers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De NPO 1-show van Eva Jinek scoort al drie dagen op rij meer kijkers dan de RTL 4-show van Tan. “We maken ons geen zorgen, we zijn net begonnen. Daarnaast zien we dat we op maandag en dinsdag flink beter hebben gescoord in de doelgroep boodschappers 20-49 jaar“, aldus de zender.

Jinek en RTL Late Night staan nu drie dagen tegenover elkaar. In die drie dagen scoorde Jinek gemiddeld 840.000 kijkers en RTL Late Night 670.000 kijkers, berekende NPO’s kijkcijferexpert René van Dammen voor het AD. Ter vergelijking: in hun eerste drie concurrentiedagen van het vorige jaar had Jinek er gemiddeld 810.000 en RTL Late Night 830.000.

Van Dammen denkt dat men bij Jinek meer het gesprek van de dag vindt. “Mensen hebben behoefte aan het gesprek van de dag. En Eva straalt meer dan ooit opgewektheid uit”, zegt hij in de krant.

Volgens tv-kenner Bert van der Veer scoort Jinek omdat haar show urgenter is. “Men denkt bij RTL Late Night aan meer entertainment.

Metro vroeg Marianne Zwagerman naar haar mening. Zij zegt: “Ik weet vrijwel zeker dat dit grote verschil in kijkcijfers voor 100 procent de verdienste van Jinek is. Die vrouw ontploft zo’n beetje van enthousiasme over dat ze weer mag beginnen. Zelfs mijn moeder zei: ‘wat een energie zit er in dat programma!’

Hoogleraar media- en cultuurwetenschappen Maarten Reesink wordt gevraagd of er misschien sprake is van Humberto-moeheid. “Zoiets kan je na drie dagen nog niet zeggen”, zegt hij.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen