Romy Monteiro ziet Lieke en Wendy als voorbeeld

Romy Monteiro, die deze maand is begonnen met haar presentatiecarrière bij Avrotros, ziet twee dames van RTL 4 als haar voorbeelden. Dat geeft ze aan in interview met het AD. Voor Monteiro is presenteren op televisie nog heel erg wennen. Ze hoopt dat ze goed ontvangen wordt. “Ik ben perfectionistisch en hoop niet dat ik irritante stopwoordjes heb”, zegt de dochter van Antje Monteiro. “Ik hoop dat ik net zo goed uit de verf kom als Wendy van Dijk of Lieke van Lexmond.”

Monteiro tekende in november een contract bij Avrotros. Zaterdag begon haar eerste programma: de NPO 3-show Mijn Vader Is De Beste. “Het team achter dit programma is een geoliede machine. Dat was prettig. Bij de laatste aflevering dacht ik: shit, is het nu al afgelopen? Ik ben snel gegroeid.”

Ze treedt in het programma in de voetsporen van tv-legendes Yolanthe Sneijder-Cabau en Monique Smit. “Ik ken beiden niet zo goed dat ik ze een sms kan sturen voor advies. Maar ik heb Monique gezien bij de première van The Bodyguard. Ze stuurde me een berichtje dat ze het zo leuk vond dat ik dit programma ging doen. Ze heeft het zelf erg naar haar zin gehad en ze hoopte dat ik dat ook zo zou ervaren. Heel lief.

Mijn Vader Is De beste trok zaterdagavond om zeven uur 351.000 kijkers, goed voor 6,7 procent marktaandeel.

Foto: Avrotros / Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen