Rob Geus wil Dreft en WC-eend pijn doen

Rob Geus brengt een eigen lijn van schoonmaakmiddelen op de markt waarmee hij hygiënegiganten als Dreft en WC-eend pijn wil doen. Dat heeft de SBS 6-keurmeester bekendgemaakt op 100% NL. Geus’ merk XG2 zal te koop zijn bij Jumbo Supermarkten. “Ik kom in een van de grootste supermarkten van Nederland met een eigen schoonmaaklijn. Daar ben ik ontzettend trots op. Het zijn achttien producten, dus we pakken gelijk goed uit. We gaan van A tot Z de huisvrouw helpen.”

Het zijn niet zomaar wat schoonmaakmiddelen, benadrukt Geus. “Dan denk je: daar komt weer iemand met een schoonmaakproduct, waar er al duizend van zijn. Dat klopt, maar die van mij is net iets anders. Ik heb onderzoek gedaan en wat me opviel is dat er veel producten zijn die niet allemaal even goed zijn en de goede zijn te duur. Ik ben ertussen gaan zitten. Ik kom met een prachtige goede lijn: de XG2.”

De naam XG2 zal mening wenkbrauw doen optrekken, aangezien hij Rob Geus heet en niet Xob Geus. “Ik wilde eigenlijk RG2, maar dat is juridisch niet helemaal verantwoord heb ik begrepen. Er is al zoiets. We komen dus met XG2 en ik kan je zeggen: top. Ik ben er enorm trots op en het leuke is: het is voor een enorm grote doelgroep. Hij is betaalbaar, lekker goedkoop, maar ook goed. Ik denk dat ik heel veel concurrenten pijn ga doen.”

Geus is een jaar bezig geweest met het product. Of zijn gezicht ook op de verpakking staat? “Ik ben heel bescheiden aanwezig op de fles.

De lancering van XG2 valt samen met de terugkeer van zijn SBS 6-programma De Smaakpolitie. “Mensen op straat spraken me er nog dagelijks over aan. Ze noemden me ook ‘Smaakie’.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen