‘Rens-soap niet meer dan zoveelste variant in genre’

Tv-maker Leon Verdonschot heeft naar aanleiding van de commotie over de RTL 5-soap van Peter Jan Rens ook een aflevering gekeken, maar hij zag niet meer dan de zoveelste variant in het genre. Dat schrijft hij in Nieuwe Revu. Verdonschot sloeg niet stijl achterover van het programma. “Was het meelijwekkend? Geregeld wel. Had ik het gevoel dat iemand in zijn eigen hang naar roem en geld zijn laatste restje waardigheid in de uitverkoop had gedaan? Vaak.

Hij vervolgt: “Dacht ik: hadden de vrienden die je nog hebt je tegen jezelf moeten beschermen en hier voor moeten behoeden? Meer dan eens. Maar verder riep het niets bij me op, eerlijk gezegd.

Youp van ’t Hek heeft zijn pijlen gericht op RTL-programmabaas Erland Galjaard, omdat hij mensen als Rens in bescherming zou moeten nemen tegen zichzelf.

Verdonschot ziet dat anders. “Ik heb niet de aandrang een bord eten naar de tv te gooien, jou te bevrijden van dit schavot, of Galjaard erop te plaatsen. Niets. Ik zag de zoveelste variant op een groep verminderd toerekeningsvatbaren die samen in een huis vol camera’s wonen, alleen waren het er nu maar twee.”

Met de populariteit van Wilders in ons land en Trump in de VS, heeft Verdonschot al het gevoel te leven in een krankzinnige wereld. “Daarvoor heb ik geen blik op jouw programma nodig. Sterker, ik vind het al een meevaller dat jij niet aan de verkiezingen meedoet“, besluit hij.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen