René Froger onthult diepste wens in NPO-middagdocu

René Froger onthult vrijdag in het laatste deel van het NPO 1-tweeluik over zijn leven zijn diepste wens: een duet met Stevie Wonder. “Stevie Wonder staat boven aan mijn lijst om daar iets briljants mee te doen“, aldus de zanger, die samen met De Toppers tegenwoordig exclusief onder contract staat bij SBS 6. Froger heeft ook wat duetten aan zijn neus voorbij zien gaan, zoals met André Hazes. “En ik zou het ultiem gevonden hebben om ook maar één noot met Frank Sinatra te mogen zingen.

Froger, wiens tweeluik in tegenstelling tot dat van Gordon niet op prime time maar in de middag wordt uitgezonden, is ook openhartig over het niet lukken van een zegetocht in het buitenland: “De heimwee naar mijn familie heeft me genekt. Als ik alleen was geweest, was het misschien wel gelukt. Maar of ik daar nou zo blij mee moet zijn geweest, weet ik ook niet.

Spijt heeft hij er nooit van gehad. “Nederland was eigenlijk meer dan genoeg. En op een gegeven ogenblik dacht ik fuck het buitenland. Nog meer weg van thuis, nog meer stress aan je kop. En stel dat ik wel in het buitenland gezeten had, dan had ik nooit kunnen opbouwen wat ik nu in Nederland heb opgebouwd. Nee, ik ben een gezegend mens.”

Hij realiseert zich dat hij een hele grote is in ons land, net als de mensen die aan zijn nieuwste album hebben gewerkt. “Ook die jongens hebben thuis mijn muziek gehoord via hun ouders. En dat ze dan denken, wow Froger, die al zo lang zingt, daar mag ik nu een liedje voor maken.”

Het eerste deel van de Froger-docu trok vorige week vrijdagmiddag 296.000 kijkers (15 procent).

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen