Radiorecensent AD wijst Radio 2-baas terecht

Vincent Bijlo, de radiorecensent van het AD, vindt het verweer van Radio 2-baas Jurre Bosman tegen de beschuldigingen dat zijn publieke zender net een commerciële zender is lachwekkend. Dat laat hij vandaag blijken in de krant. Critici als BNR-baas Sjors Fröhlich en Radio Veronica’s Erik de Zwart zijn kritisch over Radio 2, omdat de zender gefinancierd wordt met publiek geld, maar te veel in de vijver van de commerciëlen zou vissen. “Wie dat zegt, luistert volgens mij niet goed”, zei Bosman.

Bosman vervolgde in de Volkskrant: “Wij maken toegankelijke radio, maar het gaat wel ergens over. Bij ons krijg je meer diepgang en maatschappelijke betrokkenheid dan op commerciële zenders. Zo sturen we binnenkort een dj naar de Nederlandse militairen in Mali.

Daar moet Bijlo wel een beetje om gniffelen. “Bosman heeft het altijd heel druk met cijfers, hij heeft uiteraard geen tijd om naar andere radiostations te luisteren. Anders had hij geweten dat Veronica’s Jeroen van Inkel vorig jaar mei al bij onze militairen in Mali was.

Bijlo vindt de kritiek op Radio 2 ‘geheel terecht’, laat hij weten in zijn column (via Blendle).

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen