Radio 2-baas zwijgt over topsalaris Gerard Ekdom

Radio 2-baas Jurre Bosman wil vandaag in het AD geen inhoudelijke reactie geven op het topsalaris van ochtendspits-dj Gerard Ekdom. Dat is te lezen in de kiosk. Terwijl Den Haag hard werkt aan de afschaffing ervan, liggen de topsalarissen van radio- en tv-sterren bij de NPO nog steeds onder vuur. Ekdom, een gezicht van BNN-VARA, is een van de grootverdieners van de NPO met een salaris van naar verluidt 288.000 euro. “Daar kan ik niets over zeggen, omwille van de privacy.”

Wel wil Bosman een algemene uitspraak doen. “Wel is het zo dat een aantal dj’s bij een commerciële zender meer zou kunnen verdienen. Maar ze kiezen toch voor ons, om inhoudelijke redenen.”

Ekdom zorgt voor een jongere luisterdoelgroep, meent Bosman. “Gerard Ekdom is een allemansvriend, dankzij hem trekken we ’s ochtends meer jonge luisteraars.

Verder heeft Radio 2 ook andere grote namen als Rob Stenders en Ruud de Wild binnengehaald. Wil Radio 2 scoren met grote namen? “We mikken niet op grote namen, maar wel op vakmanschap en liefde voor muziek. Dat zie je ook terug bij onze drie genomineerde dj’s.

Radio 2 krijgt weleens het verwijt net een commerciële zender te zijn, maar daar verzet Bosman zich tegen. “Bij ons krijg je meer diepgang en maatschappelijke betrokkenheid dan op commerciële zenders.

Het Volkskrant-interview met Jurre Bosman kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen