‘Politicus die niet bij Pauw wil zitten is neppoliticus’

Barry Atsma vindt dat een politicus die niet bij programma’s als Pauw wil zitten een neppoliticus is. Dat zegt de acteur, vanaf donderdag te zien in de VARA-serie KLEM, in een interview met het AD. Atsma heeft het over Geert Wilders, die talkshows als die van Pauw structureel weigert. Hij verzet zich tegen de politicus. “Ik wil me uiten. We hebben onderhand zo veel schreeuwers in Nederland. Geert Wilders die dingen roept als: ‘Als ik premier ben, gaan we gaan schoon schip maken!’

Wat is dat in godsnaam voor een uitspraak?“, vervolgt Atmsa. “Je bent een belangrijk politicus, je hebt een verantwoordelijke functie, staat ergens voor en dan roep je dit? En dat in de context van een proces waarin je terechtstaat voor de vraag of mensen meer of minder Marokkanen willen?

Journalisten kunnen Wilders nauwelijks namens het volk ondervragen, klaagt de acteur. “Als je vervolgens geen interviews geeft, niet uitlegt over wat je precies bedoelt met die uitspraken, niet bij programma’s als Pauw gaat zitten, dan ben je een neppoliticus. Dan vind ik dat er ook tegenkrachten mogen zijn die af en toe zeggen: ‘Je bent een hufter, een schreeuwlelijk, je levert geen inhoud’.”

Atsma vindt het ‘echt schofterig’. “Daar maak ik me heel kwaad over. Dit gaat over de toekomst van mijn land, van mijn dochters, mijn buurman die een andere achtergrond heeft dan dat Wilders graag ziet. En hij krijgt een heel grote groep mensen achter zich aan met oneliners, met Twitterberichtjes van 140 tekens. Denk je dat je zo politiek kunt bedrijven, dat je zo een land kunt besturen? Hou toch op, man.”

De acteur spreekt zich naar eigen zeggen steeds vaker uit over politieke en maatschappelijke kwesties. “Ik spreek me veel meer uit, in werk en privé. Heb veel beter door wat me wel of niet past en zeg dat ook hardop“, zegt hij in de krant, via Blendle.

Foto: VARA/Pief Wijman

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen