Piet: ‘Best bekeken weerbericht ooit op mijn naam’

Het best bekeken weerbericht op de Nederlandse televisie ooit, is een weerbericht van Piet Paulusma uit 2008. Dat vertelt de weerman zelf in Veronica Magazine. Paulusma kwam er recentelijk pas achter. “Dit jaar hoorde ik dat ik in 2008 het best bekeken weerprogramma ooit was met 6,9 miljoen kijkers – dat was na de uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot“, zegt de weerman, verwijzend naar de historische tv-uitzending die SBS 6 maar liefst 7 miljoen kijkers bezorgde.

Piets Weerbericht is altijd al een kijkcijfersucces geweest. “Mijn eerste presentatie voor SBS was vanaf het ijs, tijdens de Elfstedentocht in 1996. De dag erna ontving ik een telegram, echt iets uit de vorige eeuw: toenmalig directeur Fons van Westerloo feliciteerde me met één miljoen kijkers, waanzinnig.

Ook 2016 was een ‘prachtig’ jaar, vindt Paulusma. “Met als absoluut hoogtepunt mijn twintigjarig jubileum bij SBS 6 en de vakantie die ik daaraan had gekoppeld. Voor het eerst in vijf jaar ging ik samen met mijn gezin de grens over, naar Kreta.

Een ander hoogtepuntje is dat ik nu in miniatuurversie in Madurodam sta. Dat kan niet iedereen zeggen. Fantastisch.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen