Piet: ‘Best bekeken weerbericht ooit op mijn naam’

Geplaatst op Wed 04 Jan 2017 om 9:06

Het best bekeken weerbericht op de Nederlandse televisie ooit, is een weerbericht van Piet Paulusma uit 2008. Dat vertelt de weerman zelf in Veronica Magazine. Paulusma kwam er recentelijk pas achter. “Dit jaar hoorde ik dat ik in 2008 het best bekeken weerprogramma ooit was met 6,9 miljoen kijkers – dat was na de uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot“, zegt de weerman, verwijzend naar de historische tv-uitzending die SBS 6 maar liefst 7 miljoen kijkers bezorgde.

Piets Weerbericht is altijd al een kijkcijfersucces geweest. “Mijn eerste presentatie voor SBS was vanaf het ijs, tijdens de Elfstedentocht in 1996. De dag erna ontving ik een telegram, echt iets uit de vorige eeuw: toenmalig directeur Fons van Westerloo feliciteerde me met één miljoen kijkers, waanzinnig.

Ook 2016 was een ‘prachtig’ jaar, vindt Paulusma. “Met als absoluut hoogtepunt mijn twintigjarig jubileum bij SBS 6 en de vakantie die ik daaraan had gekoppeld. Voor het eerst in vijf jaar ging ik samen met mijn gezin de grens over, naar Kreta.

Een ander hoogtepuntje is dat ik nu in miniatuurversie in Madurodam sta. Dat kan niet iedereen zeggen. Fantastisch.

Foto: SBS
5 Reacties op “Piet: ‘Best bekeken weerbericht ooit op mijn naam’”


 1. Peter

  Piet, na het massa ontslag van vele dj s bij tien gold en mensen achter de schermen. Ook Jan visser de vaste weerman van tien gold kreeg ontslag.
  Nog geen halfjaar later kwam u bij tien gold binnen als weerman. Hoe kan dat nou? Geen geld meer voor Jan visser…en u wordt binnen gehaald. U doet het niet voor een waardenbon denk ik. Goed, 2007 2017, tien jaar geleden het massa ontslag bij tien gold. In Maart is Dennis verheugd tien jaar bij tien tien gold. -ook daar was geld voor- Menno vroon en Rene verkerk en enkele anderen achter de schermen mochten blijven.

 2. Piet

  @Peter; wat schrijf jij voor een warrig verhaal?

 3. Mevrouw van ter Vis

  Het weer is van een hoog vochtigheidsgehalte. Ik heb ook zo een hoog gehalte des vochts. Maar dat komt door een mail die ik zojuist ontving van ene dominee Bonk. Hij bons ooit Piet Paulama vast op het spreekgestoelte en tuigde hem af.

 4. Tony peronie

  Alleen het weervoorspellen is hopeloos met jou.

 5. aammehoela

  Diegenen die het weer volgen via bv. forums en de kaarten, pluimen etc. bekijken gruwelen altijd van Piet Paulusma. Zij nemen hem niet serieus in tegenstelling tot Jan Visser of indertijd Jan Versteegt. Serieus zonder opsmuk het weer vertellen en kanttekeningen plaatsen bij een bepaalde verwachting. Ik lees en hoor trouwens weinig over de blunder van vorige week toen weerplaza bij nu.nl voorspelde dat we volgende week in de matige en strenge vorst terecht zouden komen en een ijsvloer van 7 cm zouden krijgen. Blijkt niets van te kloppen, enkel komende vrijdag wordt het koud en zaterdag is de kou weer foetsie. Jan Visser en anderen beklaagden zich al over deze aankondiging.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.