Peter van der Vorst: ‘Wendy van Dijk onverstandig’

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 10:10

RTL 4-ster Peter van der Vorst vindt het onhandig dat Wendy van Dijk via Twitter heeft gereageerd op de column van Youp van ‘t Hek over haar man Erland Galjaard. Dat heeft hij maandagavond gezegd in RTL Boulevard. Van ‘t Hek heeft zijn pijlen al een tijdje gericht op Galjaard, omdat hij mensen die in de misère zitten gebruikt voor tv-amusement. “Youp mag als columnist schrijven wat hij wil. Dat is zijn vak. Je kan het met hem eens zijn of niet“, zegt Van der Vorst erover.

Het beste is om negatieve kritieken van je af te laten glijden, zegt hij. “Als het over jezelf gaat of over mensen die je kent, dan is het niet altijd even leuk, maar dat moet je van je af laten glijden.

Van je af laten glijden deed Wendy van Dijk in elk geval niet. Ze ging los op Twitter. “Ik snap Wendy van Dijk dan eerlijk gezegd wel dat ze na terugkomst van vakantie toch iets wil doen. Het is niet verstandig, maar dan ga je reageren.

Ook Van der Vorst vindt het niet leuk hoe Van ‘t Hek spreekt over Galjaard. “Ook een columnist als Youp kan doorslaan of te ver gaan. Als je gaat schelden, zoals hij in deze column heeft gedaan, dan ga je wel heel erg ver. Hij heeft Erland Galjaard een lul genoemd, een gladjakker en een engerd en hij vergelijkt hem met voetbalsupporters die muntjes gooien naar bedelaars.

Ruben Nicolai: “Het is toch gewoon een cabaretier met een column? Daar gebeuren nou eenmaal dingen in voor het vermaak.

Van der Vorst: “Moet je schelden voor het vermaak?

Nicolai: “Nee, dat is waar.”

Van der Vorst: “Hij beticht anderen ervan dat ze niet respectvol met anderen omgaan en als je dan zo met Erland en Wendy omgaat en met de kandidaten uit haar programma Obese, dan is dat best pittig.”

Hoewel de column niet leuk is voor de betrokkenen, moet je volgens Van der Vorst niet gaan wrijven in een vlek zoals Van Dijk deed. “Wendy ging reageren. Dat deed ze misschien niet op de meest handige manier.”

Van Dijk suggereerde dat Galjaard niet verantwoordelijk is voor de Peter Jan Rens-soap die Van ‘t Hek bekritiseerde, terwijl Galjaard de programmadirecteur is van heel RTL. Van der Vorst: “Hij is wel verantwoordelijk, maar om het nou kneuzenmisbruik te noemen ging ook weer ver. Zo rolt dat maar door. Het was geen handige tweet, maar het lucht wel op, denk ik.

Bridget Maasland sprak zich al eerder uit tegen de soap over Peter Jan Rens en schaart zich dan ook achter Van ‘t Hek: “Je moet hem tegen zichzelf in bescherming nemen.

Van der Vorst blijft achter zijn baas staan: “Je gaat nu natuurlijk weer krijgen dat mensen mij een slijmerd vinden, omdat Erland mijn baas is en omdat ik hem verdedig.”

Lees ook:
Youp van ‘t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’ (zondag)
Wendy van Dijk: ‘Youp van ‘t Hek wil gewoon scoren’ (zondag)
Jan Dijkgraaf vindt Wendy van Dijk onverstandig (maandag)
Jean-Pierre Geelen blij met verzet tegen Erland Galjaard (maandag)
Evert Santegoeds: ‘Youp hard aangekomen bij Erland’ (maandag)

Foto: RTL
18 Reacties op “Peter van der Vorst: ‘Wendy van Dijk onverstandig’”


 1. Jables

  Haha en dat terwijl RTL-Peter op deze site juist heel vaak op berichten in ging die een beetje kritisch waren.

 2. jajaneenee

  PvdV is een slijmerd omdat Galbak zijn baas is en hij hem verdedigt.

 3. Virginia

  Hartje Erland

 4. Japio

  Stel je Youp eens voor, dat hij dit in het theater uitspreekt. Ik hoor de mensen al lachen bij het woord ‘lul’ . Op basis van die manier van uitspreken is Youp aangesteld als columnist. Het is cabaret. En cabaret komt niet over in een krant. Dus ik snap Wendy van Dijk wel, los van de ‘waarheid’ die er in de column staat.

 5. Anonymous

  Mensen niet vergeten dat Erland Galjaard de aller eerste Nederlanders die met daden het racisme in Nederland aanpakt door Zwart Piet volledig te schrappen en donker Nederlanders vrijheid te geven, want iedereen is gelijk. Youp mag schrijven wat hij wil maar Erland heeft meer invloed op de maatschappij dan Youp. Erland Galjaard is een icoon. Bedankt Erland

 6. Anonymous

  @ Anonymous
  dinsdag 10 januari 2017 om 11:09

  Iedereen is gelijk?
  Forget it.

 7. Pjotter

  Wiens brood men eet….

 8. Anonymous

  geinig, volgens mij ‘scheldt’ Joep altijd in z’n voorstellingen. Daar is hij groot door geworden. Kijk maar eens terug hoe vaak hij het woord lul gebruikt. Dus schelden doet hij voor vermaak. en nu staat het een keer op papier. Doet pijn he

 9. Flappy

  Peter een slijmerd? Welnee joh, die heeft nog nooit geslijmd, bij niemand…

 10. Anonymous

  wat een slap verhaal was dat gisteren van Peter over dat Youp geen scheldwoorden mag gebruiken. wat een onzin. en daar kom je dan voor. echt slap en laf om geen stelling te nemen. Als tv maker zou hij juist kunnen zeggen dat hij dit programma van peter jan Rens ook het slechtste ever vindt en Youp helemaal begrijpt.
  maar goed hij werkt bij RTL dus dit konden wij verwachten.

 11. Anonymous

  Wendy en Erland zijn heel innemende persoonlijkheden maar vooral via hun neus.

 12. Joke

  Peter is het zeker weten met Youp eens. Gewoon omdat Youp 100% gelijk heeft.

 13. Jeroen

  Peter begint een beetje het geweten van RTL te worden.

 14. DOEI

  Ik word altijd een beetje misselijk van Peter vdV. En dan moet ik altijd een beetje braken.

 15. critikast

  De Van der Vorst-types zijn de gevaarlijkste mensen in dit land. Ze luisteren eerst naar de grootste bekken en kijken naar de breedste ruggen en verschuilen zich vervolgens achter deze types. Dan steken ze aarzelend hun vingertje op en waaien mee met de stevigste winden. Heulen, slijmen, gladde optredens , allemaal met als doel toch vooral BN-er te blijven. Maar een eigen mening, visie, idee of originele stellingname, nee dat is voor deze types te veel gevraagd !

 16. Basterd

  @Anonymous 11:09

  Als jij jezelf terugziet in Zwarte Piet dan is er echt iets misgegaan tijdens de ontwikkeling van je hersenen.

 17. Allstar's Reggae Band

  Twitter is voor de debielen. Waarom laten zij dat dan niet achterwege? Oh wacht…

 18. Arnoud Tempelman

  Peter is de grootste zielepieteve-producent van allemaal.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.