Peter R. de Vries: ‘Patty Brard is een vreselijk mens’

Peter R. de Vries haalt vandaag in het Algemeen Dagblad, ruim een jaar na hun mediaruzie, nog eens snoeihard uit naar Patty Brard. Dat is te lezen in de kiosk. In een interviewrubriek van het AD krijgen de geïnterviewden steeds de vraag met wie ze wél en met wie ze níet 24 uur opgesloten zouden willen zitten. Op die laatste vraagt antwoordt De Vries: “Nog niet eens 1 minuut met Patty Brard. Daar geef ik verder geen toelichting op, behalve dit: ik vind haar een vreselijk mens.

De twee raakten eind 2015 gebrouilleerd na de opnames van Mindmasters Live, waaraan ze beiden meewerkten als jurylid. In een column zei Brard dat ze De Vries hooghartig vond. “Persoonlijk had ik hem voor die zure mening niet ingehuurd. Hij brengt een onnodig nare, negatieve en arrogante sfeer met zich mee.

De Vries was niet onder de indruk: “Laat ik er dit over zeggen: het kenmerk van de Mindmasters was dat je mensen dingen laat zien die er helemaal niet zijn. Patty Brard is daar een natuurtalent in.

Overigens zou De Vries wél graag 24 uur opgesloten zitten met Joran van der Sloot. “Dan zou ik hem toch wel eens heel goed willen onderhouden over wat hij Beth Holloway, de moeder van Natalee, heeft aangedaan.

Dat wil ik hem wel eens inpeperen. Niet fysiek, want ik vind niet dat je het een met het ander moet vergelden. Maar ik denk dat ik de gave van het woord heb en in staat ben om mensen op een indringende manier zaken voor te houden.”

Het AD-interview met Peter R. de Vries kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen