Paul de Leeuw baalt van lagere kijkcijfers NPO 1-show

Paul de Leeuw vindt het jammer dat zijn terugkeer op de zaterdagavond geen grote hit is. Dat liet hij woensdagavond blijken in Jinek. Zijn nieuwe show Wie Steelt Mijn Show begon met 1,3 miljoen kijkers (19 procent), waarna de tweede aflevering afgelopen weekend ‘slechts’ 887.000 kijkers (14 procent) trok. En dat terwijl hij direct na kijkcijfermonster Wie is de Mol geprogrammeerd staat. Een teleurstelling, vindt De Leeuw zelf ook. “Ja, natuurlijk. Je wil de beste zijn op dat moment.

Er keken echt ‘veel minder’ mensen, weet de VARA-ster. “Maar All You Need Is Love zat tegenover ons en dat was de week ervoor niet. Ik ga met veel plezier de strijd aan. Met Mooi Weer De Leeuw was het altijd leuk, totdat Linda de Mol met Ik Hou Van Holland kwam. Dan worden de cijfers minder. Het is een challenge, een battle. Je moet altijd de beste willen zijn. Dat vind ik belangrijk.”

De Leeuw geeft niet op. “Het goede is: een goede vriendin – ik bedoel eigenlijk mijn man – zei: ‘Het moet groeien.’ Het wordt goed bekeken en de mensen kijken, blijven kijken. Ik moet nu gaan vechten.

Als het aan De Leeuw ligt is dit het laatste zaterdagavondprogramma wat hij ooit maakt. “Ik kan hier wel 18 jaar mee door.”

Hoewel De Leeuw al jaren niet meer bij de top behoort, krijgt hij nog wel vorstelijk betaald. Over zijn vermogen wil hij niets kwijt. “Ik ga het niet zeggen. Ik heb vanaf mijn 23ste goed verdiend en ik verdien nog steeds leuk en goed. Ik ben er heel blij mee. Ik betaal ook belasting. Ik ben heel blij met de kansen die ik krijg in dit land. Ik ga het niet zeggen. Het wordt door jullie ook al gezegd, al klopt het niet helemaal.”

Een topsalaris is heel fijn, aldus De Leeuw. “Het is nogal een heet hangijzer, van ‘je krijgt te veel geld’. Ik vind het heerlijk. Ik werk keihard.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen