NRC vindt Wie is de Mol 17 beste seizoen ooit

Tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad vindt het huidige zeventiende seizoen van Wie is de Mol het beste seizoen ooit. Dat schrijft hij vandaag in de krant. Beerekamp vindt dat tot nu toe ‘alles klopt’ in het populaire NPO 1-programma. “De verhaallijnen worden steeds geraffineerder, met consequenties van het ene spelonderdeel voor het andere. De deelnemers zijn dit jaar bijzonder goed gecast en spelen keihard, er wordt niks cadeau gedaan“, zegt de tv-kenner.

Ook de keuze van de locatie en de vormgeving van het programma bereiken volgens Beerekamp ‘nieuwe toppen van perfectie’. De opnamelocatie Oregon is volgens de tv-kenner spectaculair.

Verder prijst Beerekamp ook de inzet van cameradrones, die bijvoorbeeld auto’s volgen over allerlei wegen. “De majestueuze Columbiarivier en zijtakken zijn vaak zichtbaar en de bergen met sneeuwtoppen lijken wel geleend van een tekenfilm.”

Waar Beerekamp zich in eerdere seizoenen wel eens ergerde dat de speurende kijker nogal afhankelijk was van de montage, is die irritatie nu verdwenen. “Dit seizoen wordt dit wantrouwen overspoeld door bewondering voor de effecten die met camera en montage tot stand worden gebracht.”

Dit is publieke toptelevisie: het mag wat kosten, maar dan bereik je ook een zeer breed publiek, met kwaliteit“, zoo besluit hij de column.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen