NPO 1-show wint 100% NL Muziekmoment van het Jaar

Het optreden van O’G3NE in het NPO 1-programma De Beste Zangers van Nederland heeft de 100% NL Award voor het ‘Muziekmoment van het Jaar’ gewonnen. Dat heeft de zender laten weten. De drie zussen zongen in het programma van Jan Smit een bijzondere versie van de Emeli Sandé-hit Clown. “Het nummer kwam zo hard binnen bij de zangeressen dat ze het tijdens de performance niet droog hielden. Maar ook op de bank hadden mensen een zakdoek nodig“, aldus de zender.

De prijs is uitgereikt door 100% NL-dj Lars Boele, die vandaag voor het eerst te horen was op de zender als de opvolger van de naar Radio 10 vertrokken Lex Gaarthuis. Hij overviel O’G3NE bij hun nieuwe appartement in Rotterdam, waar de zusjes een bespreking hadden met de aannemer.

Andere muziekmomenten met veel stemmen waren de tien seconden stilte van Douwe Bob op het Eurovisie Songfestival en de auditie van Dwight Dissels in The Voice of Holland.

Afgelopen woensdag werden de finalisten voor de overige zes 100% NL Awards-categorieën bekendgemaakt. Die worden op dinsdag 7 februari uitgereikt in de A9Studios in Uitgeest. Dit jaar is de uitreiking voor het eerst toegankelijk voor publiek.

Foto: 100%NL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen