NPO 1 had geen back-up voor oudejaarsconference

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 14:08

NPO 1 had op oudejaarsavond geen back-up klaarliggen voor de oudejaarsconference van Claudia de Breij. Dat vertelde de cabaretière maandagavond in De Wereld Draait Door. De conference werd live uitgezonden en live-uitzendingen zijn kwetsbaarder dan vooraf opgenomen programma’s. Toch had NPO 1 geen uitwijkmogelijkheid. “We hadden hem de avond ervoor opgenomen. Maar uiteindelijk bleek dat die opname stuk was en hij ook niet gebruikt kón worden.”

Om haar niet nerveus te maken, hield haar VARA-baas dat geheim voor De Breij. “Dat zei ze mij pas om twaalf uur na de oudejaars. We hadden dus geen back-up en die moet er zijn voor het geval er iets onverhoopts gebeurt. Er had dus echt niet iets mis mogen gaan.”

De VARA kneep hem wel een beetje. Na de opname van haar conference op 30 december, suggereerde de omroep dat het misschien beter de opname kon uitzenden op oudejaarsavond. “Onze baas bij de VARA zei: ‘We zenden deze morgen lekker uit’, want ze was zo blij dat het zo goed was gegaan. Ik wilde het echter absoluut niet. Ze meende het ook niet echt.

Waarom wilde De Breij eigenlijk per se live? “Ik was geïnspireerd door Herman Finkers vorig jaar, die het beargumenteerde met dat er maar eigenlijk één avond is waarop het ertoe doet dat het op die avond gebeurt. Het wordt elke dag twaalf uur, maar op oudejaarsavond leef je daar naartoe en dat moet je voelbaar maken.

Het was iets presteerderigs. Ik dacht: als het kan, dan wil ik het.

Foto: VARA
4 Reacties op “NPO 1 had geen back-up voor oudejaarsconference”


 1. andre

  Heel tof van Claudia en ook Finkers vorig jaar dat dit gewoon rechtstreeks wordt uitgezonden.

 2. andre

  Wel wil ik even zeggen dat ik vind dat Claudia een raar hoofd heeft

 3. Jawie

  @ Andre, er kloppen wel meer dingen niet aan Claudia de Breij, dat is ook het leuke er aan. Net als dat het leuker is om naar iemand te luisteren die meer te zeggen heeft dan Wat zit je haar leuk Vandaag.

 4. b

  @Andre Jij ook Andre maar daar zeggen wij ook niets over.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.