NOS blijft werken in Afrika ‘avontuur’ noemen

Ondanks alle kritiek blijven NOS-sterren het werken in Afrika omschrijven als een ‘avontuur’. Na Mustafa Marghadi komt nu ook Nieuwsuur-gezicht Eelco Bosch van Rosenthal met deze omschrijving. Dat is te lezen op Twitter. De NOS heeft een vacature open staan voor een nieuwe Afrikacorrespondent. Toen Marghadi zijn volgers daar vorige week op wees als een baan ‘voor de echte avonturier’, kreeg de presentator een woedende menigte over zich heen die hem beschuldigde van racisme.

Het blijkt dat je werken in Afrika helemaal geen avontuur mag noemen. “Je presenteert mensen als exotische bezienswaardigheden. Daar is nogal wat precedent voor en moet je niet willen reproduceren“, zei Quinsy Gario, initiatiefnemer van de actie Zwarte Piet is Racisme, bijvoorbeeld.

Marghadi was behoorlijk verbaasd: “Er wordt meteen vanuit gegaan dat ik het avontuur op een koloniaal toontje bedoel en ik word direct veroordeeld. Ik heb het simpelweg over de praktische en emotionele drempels.

Ondanks de gevoeligheid die er is bij sommige mensen, tweet Bosch van Rosenthal nu: “Mooi avontuur, vacature nog altijd open: freelance-correspondent in Afrika voor de NOS.

Marghadi schrikt zich een hoedje als hij de tweet van zijn collega ziet: “NEE EELCO NEEEEEEEEEE!!!!!!!

RTL’s Afrikacorrespondent Koen de Regt spreekt hem er ook direct op aan: “Racist.

De NOS’er schrikt zich een hoedje van deze aanklacht: hij heeft de hele discussie gemist. “Good to know”, reageert hij.

Journalisten die op zoek zijn naar een spannend avontuur in Afrika, kunnen hier terecht voor de vacature.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen