Nieuwe Avrotros-baas moet HBO-denkniveau hebben

Geplaatst op Wed 11 Jan 2017 om 9:15

De Avrotros is op zoek naar een nieuwe mediadirecteur nu Remco van Leen is vertrokken naar SBS 6. Er is daarom een sollicitatieprocedure geopend. Dat meldt algemeen directeur Eric van Stade, die overigens tot 2011 directeur was van SBS, op Twitter. De vacature leert dat de opvolger van Van Leen minimaal HBO-denkniveau moet hebben. Ook affiniteit met de programmering van Avrotros is vereist, net als uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en creativiteit.

Het gaat om een functie van 36 uur per week. “Gezamenlijk met de andere twee directieleden bouw je verder aan het succes van Avrotros. De mediadirecteur heeft een centrale positie binnen Avrotros. Vanuit deze positie wordt een multimediaal beleid ontwikkeld dat resulteert in een sterke programmering en marktpositie.

De mediadirecteur is direct eindverantwoordelijk voor radio, tv, interactieve media, productie en programmazaken, programmamanagement en AV-faciliteiten. “In deze functie rapporteer je aan de algemeen directeur.

Sollicitanten moeten genoegen nemen met een salaris beneden de WNT-norm van 181.000 euro. “Naast een interessante baan in een dynamische, ambitieuze en plezierige werkomgeving biedt Avrotros een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO voor het Omroeppersoneel.

Reageren op de vacature kan hier.

Foto: Avrotros
11 Reacties op “Nieuwe Avrotros-baas moet HBO-denkniveau hebben”


 1. Anonymous

  Succes, die vindt je niet.

 2. Ha Ha

  “Talent” laat zich niet vangen in opleidingsniveau. Ik ken een van de meest succesvolle omroepmannen van de PO en “Omroepman van het jaar”…Jan Slagter. Volgens zijn LINKEDIN profile heft Jan gewoon de MULO gedaan. En Jan laat alle omroep Bobo,s qua kunde en inzicht ver achter zich.

 3. Woodstock

  Voor een HBO-er is dat een meer dan prima salaris hoor.

 4. Jables

  Lijkt me niet zo’n rare eis toch?

 5. b

  Wat is hier mis mee .

 6. Anonymous

  anonymous 10.06 u. Jij zeker niet lees ik

 7. Justine

  Grappig die HBO eis voor deze functie. De Algemeen Directeur van AVRO-TROS is een gesjeesde student rechten. Hij heeft zijn studie nooit afgemaakt en alleen een diploma van de middelbare school.

 8. joop55

  Dom van de AVRO dat ze met caravanomroep TROS zijn gefuseerd dit kan nooit bereikt worden zo.

 9. Piet

  Tros en Max, dat was een veel logischere keuze geweest.

 10. Anonymous

  HBO denk niveau…. haha mijn pa heeft een best groot succes vol bedrijf en heeft zijn LTS diploma. Je opleidings niveau zegd vrijwel niets over je creativiteit en kwaliteiten. Maar daarentegen snap ik wel dat ze niet iemand vragen die zijn vmbo bijvoorbeeld met heeft afgerond haha. Tegenwoordig word veels te veel gekeken naar de papieren en niet naar de kwaliteiten van iemand die relevant zijn aan de beoogde functie.

 11. Frank

  Mag het ook een BLO-denkniveau zijn? Ik heb wel belangsteling voor die 181.000 Euro lol.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.