Nasrdin Dchar: ‘Media kiezen kant van Wilders’

Nasrdin Dchar vindt dat de media de verkeerde kant kiezen, namelijk de kant van PVV-leider Geert Wilders. Dat zegt de acteur, die in september een overemotionele verbindingsspeech hield in De Wereld Draait Door, in Volkskrant. Dchar vindt het rot dat zijn andere emotionele speech, die bij de uitreiking van de Gouden Kalveren, daardoor niet is blijven hangen. “En de media spelen daarin echt een belangrijke rol. Ze kiezen de verkeerde kant“, zegt de acteur van Marokkaanse komaf.

Volgens Dchar is hij niet de enige die zo denkt. “Ik las een interessant artikel over hoe journalisten naar de pijpen van Wilders dansen. Dat was naar aanleiding van zijn veroordeling. Wilders is veroordeeld. Wat de journalist vervolgens doet, is drie keer zijn boodschap herhalen en de veroordeling één keer. Dat is het kernprobleem.”

De media beïnvloeden het publiek op de verkeerde manier, vindt hij. “Er zijn tig voorbeelden uit de media te geven waarvan je denkt: waarom op deze manier? Mensen gaan zo geloven dat moslims automatisch slecht zijn.”

Moslims zijn helemaal niet slecht, stelt Dchar. “Voor mij is de islam niet destructief, voor mij gaat de islam over liefde, elkaar respecteren.

Dat die liefde voor veel moslims stopt als de ander homoseksueel is of van zijn geloof valt, draait volgens Dchar allemaal nog wel bij: “Dat gaat vanzelf. In die zin vind ik mijn ouders exemplarisch voor wat allang gebeurt.

Dchar hoopt dat Wilders niet de grote winnaar wordt bij de verkiezingen, zoals de peilingen verwachten. “Ik wil zo graag tegen mensen die overwegen op Wilders te stemmen, zeggen: denk alsjeblieft nog een keer goed na. Een stem op hem, voelt als een aanval op mij. Waar hij voor staat, is een wereld zonder mij.

Vanwege het interview heeft Dchar een bak stront over zich heen gekregen. Daarover zegt Dchar op Twitter: “Uit alle reacties blijkt weer dat een stem op PVV een stem van angst en haat is. Ik kies voor hoop en liefde. Wie is met me?

Het Volkskrant-interview met Nasrdin Dchar kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen