Monique Smit prijst Volendam aan: ‘Nu ook sushi’

Foto: RTLTv-ster Monique Smit grijpt een vraaggesprek met het AD aan om haar dorp Volendam van zijn traditionele imago af te helpen. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Volendam heeft de Nederlandse tv-wereld tal van tv-sterren bezorgd, zoals Jan Smit en Kees Tol. Maar hun dorp heeft wel een beetje een oubollig visimago. En dat is volgens Smit onterecht. “Bij Volendam denkt iedereen aan visrestaurants, maar je kunt er nu ook Japans eten bij A Fusion Sushi & Grill.”

Volgens Smit is dit pareltje van Volendam, dat al negen recensies heeft op TripAdvisor, goed verborgen. “Je vindt deze sushi niet op de dijk – dat zou voor toeristen een te grote shock zijn – maar bij het Marinapark.

A Fusion Sushi & Grill is overigens niet haar favoriete restaurant. Ze heeft andere favorieten. “Biefstuk Bali bij Loetje, exclusieve vis- en vleesgerechten bij het Wapen van Munster in De Rijp en Japans eten bij Michiu in Amsterdam.

En haar favoriete uitgaansstek? “Café Bolle Jan of Tante Roosje in Amsterdam. Van die gezellige bruine café’s. Clubs, daar ga ik haast niet naartoe, dan wordt het vaak zo laat“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: Avrotros

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen