Mindshare-baas vindt Erland Galjaard onverstandig

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 16:15

De desinteresse van Erland Galjaard in de nieuwe media is ongelooflijk. Dat zegt Ruud de Langen, directeur van Mindshare, het belangrijkste bedrijf dat zendtijd inkoopt voor adverteerders, in Broadcast Magazine. Giel de Winter, die vorig jaar met zijn zeer populaire YouTube-kanaal StukTV in zee ging met RTL, zei vorige week in de Volkskrant dat hij al die tijd nog niet heeft gesproken met Galjaard. “Ik vind dat ronduit schokkend“, vertelt de invloedrijke De Langen daarover.

Galjaard stelt volgens De Langen verkeerde prioriteiten. “Het is of je huis in de fik staat en je een paar dagen later maar eens de brandweer belt.”

De afname van de televisiekijktijd is enorm, aldus De Langen. Bij jonge doelgroepen ziet Mindshare afnames tot wel 30 procent. “En we zijn nog niet klaar.”

De Winter weet met StukTV wél jongeren te bedienen. Hoe hij dat doet, is volgens De Langen ‘houden kennis’. “Dat Galjaard, succesvol maker en programmeur van lineaire televisie, bijna een jaar niet met zijn nieuwe collega De Winter sprak tot nu toe, is dan ook echt niet voor te stellen.”

De adverteerders waar Mindshare voor werkt willen een gevarieerde markt met niet alleen maar Amerikaanse, maar ook met Nederlandse aanbieders. “Galjaard en collega’s moeten als de donder met makers praten die in allerlei digitale kanalen wel weten hoe (jonge) kijkers te binden.”

Anders zit Galjaard straks zelf vast aan die kermispaal“, zegt hij, verwijzend naar de rel over de soap van Peter Jan Rens.

Foto: RTL
24 Reacties op “Mindshare-baas vindt Erland Galjaard onverstandig”


 1. Rick

  En los..

 2. Rubicon

  Dit is geen amateur als de vele anonymousjes-reaguurders die hier iets zegt. Deze man staat voor veel adverteerders en dus voor veel keiharde cash. Get your ass from Ibiza Galjaard en get yourself a job

 3. Panda

  En daarom is er paniek bij RTL. Maar alle poppetjes blijven zitten. Nee, dan kom je er wel.

 4. b

  Er word behoorlijk gezaagd aan stoelpoten….

 5. Anonymous

  @Rick Wat die je nou dom man?

 6. Anonymous

  Gaaaap…

  Is de anti Galjaard campagne nog niet voorbij?

 7. Arie

  Waait allemaal wel over. En kunnen we door met de orde van de dag. Vanavond om half negen op RTL5 kunnen we kijken naar PJ Rens.

 8. Marc E. Putto

  Galjaard en de Mol, de twee nogal conservatieve personages in medialand die nog steevast in lineaire TV (blijven) geloven het komende decennium.

 9. Anonymous

  Dit artikel geldt niet alleen voor Galjaard, maar voor alle bobo’s in de traditionele mediawereld. Stug blijven vasthouden aan hun traditionele wereld en maar mondjesmaat meebewegen met digitale vernieuwing, gebruik van sociale media en andere/nieuwe manieren van beschikbaar stellen van content.

 10. TL

  30% daling is echt bizar veel, zelfs de Turkse lira of bijvoorbeeld de oplage van de Telegraaf is minder hard gedaald. Waarom grijpt niemand in bij RTL?

 11. Anonymous

  @ TL

  Gaat binnenkort gebeuren.

 12. Anonymous

  Waar blijft die docu over de fake kijkcijfers. Iemand zat hier te posten dat ie eraan zat te komen. Waar blijft ie ?

 13. Anonymous

  @17:24 Nee dit is nog maar het begin!

 14. Rick

  Vroeger was Nu.nl het afvoerputje van het internet; tegenwoordig M C

 15. Berry

  Komt door lamzakken als ene Rick die onder elk artikel over Galjaard als een soort Wendy komt janken odat ie de waarheid niet aankon.

 16. Berry

  *omdat

 17. Anonymous

  @Rick Blijf dan eens lekker weg van deze site.

 18. TL

  Ik kreeg vandaag van Ziggo een mail. Dat Ziggo en Vodafone samengaan. Een verstandige set. Ik heb nu geen vaste telefoonlijn meer terwijl dat 10 jaar geleden ondenkbaar was. Over paar jaar waarschijnlijk geen internet/radio kabel meer, en straks ook geen internetkabel meer, alles gewoon via 4/5G. Relevantie van dit verhaal: Ziggo ziet ook in dat over paar jaar lineaire televisie niet meer bestaat, ze kijken verder vooruit dan dhr. Galjaard.

 19. peter

  @PANDA@ Welnee ze hebben even een dipje maar alle sterren op RTL blijven gewoon doorgaan tot 2025 na die tijd zie ik geen Linda meer op de buis
  of Gordon of die ene die al you need is love presenteert
  en talentenjachten zijn passe net zoals GTST
  Geniet nog maar even die laatste 7 -8 jaren ,want dan zijn de kijkcijfers zo laag van RTL NEDERLAND dat het vanzelf van de buis gaat
  Ze zullen dan proberen met SBS samen te gaan, want die zal in 2015 beter uit de bus komen en wordt de 2 zender van Nederland , Linda zal waarschijnlijk nog voor 2020 naar SBS gaan , haar LINDA TV is al bij Samona dus kan ze mooi de laatste jaren haar carrire afsluiten met een nieuw programma ,en het zinkend schip RTL verlaten
  Heb even in mn glazen bol gekeken, en het ziet er niet goed uit voor RTL in de toekomst op prime time zullen ze gemiddeld 250.000-400.000 kijkers overhouden in 2025 , en ERLAND is er dan ook niet meer als direkteur
  of maakt de overstap naar de NPO of SBS
  Een com tv station heeft geen eeuwig leven alles wat com. is is vergankelijk

 20. peter

  @TL Lineare tv zal altijd blijven bestaan in welke vorm dan ook, maar als de media schrijft dat we minder tv kijken geloofd iedereen dat, en iedereen praat elkaar na Als het zo hard zou lopen zoals u schrijft zijn we het enige land die geen lineare tv meer heeft hoe kijken we dan naar ons dure tv scherm allemaal onbemand?
  en zetten we ons omroep bestel daardoor niet buitenboord
  want wat betekend dat geen lineare tv meer ?de ramp is niet te overzien
  heeft u daar wel eens over nagedacht?

 21. Anonymous

  @TL Ziggo en Vodaphone zijn al samen. Vodaphone thuis heeft men door deze fusie moeten afstaan aan T-Mobile. Lineaire televisie zal voorlopig nog wel blijven bestaan. Sterker nog, Ziggo zal met meer eigen zenders komen naast sport en muziek. Over een niet al te lange tijd zal Sanoma de SBS groep in de verkoop doen. Ziggo, KPN of FOX zal een van de nieuwe eigenaren worden.

 22. Sjaak de Draak

  Tsja, als zelfs je adverteerders zo kritisch uit de hoek komen… Volgens mij gaat t bij Rtl alleen nog maar om persoonlijke belangen. De korte termijnwinst en het Not Invented Here syndroom zetten daar tegenwoordig de toon. Jammer, was ooit een vooruitstrevend bedrijf..

 23. Anonymous

  Dit bericht wordt zeker in de directie besproken. Deze Ruud de Lange is namelijk echt geen kleine jongen en heeft vreselijk veel invloed.

 24. Lies

  Ongelooflijk. Kijken die kids van Wendy en eiland geen stuk tv? Zwaar respect voor Giel. Hij weet tenminste hoe je een doelgroep kunt bereiken en heeft daarvoor niet eens het medium tv nodig. Voor mijn tien jarige dochter zijn Giel van Stuk tv, Ronald van het Gameportaal en Dylan Haegens de helden van nu. Twee uur in de rij gestaan voor een handtekening….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.