Mauro doorbreekt mediastilte: vanavond op tv

Vluchteling Mauro Manuel, bekend van Pauw & Witteman en het briefje van Bleker, doorbreekt zijn mediastilte. Het NPO 2-programma De Monitor heeft vanavond een exclusief interview met hem, waarin hij onder andere vertelt dat hij vader wordt. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. De asielzaak van Mauro kreeg in oktober 2011 landelijke bekendheid door zijn mogelijke uitzetting. “Hij geeft nooit meer interviews maar voor deze uitzending, maakte hij nog een keer een uitzondering.

Mauro mijdt de media zoveel mogelijk, maar omdat hij zich zorgen maakt om gewortelde asielkinderen die niet in Nederland mogen blijven, spreekt hij alsnog. Hij wil graag laten zien wat een verblijfsvergunning voor deze kinderen kan betekenen, aan de hand van zijn eigen verhaal.

De Angolees benadrukt dat hij nu bijdraagt aan onze samenleving. “Iedereen heeft zo z’n best gedaan voor mij en mijn pleegouders, dan moet ik al die kansen die ik gekregen heb wel met beide handen aanpakken.”

Ik probeer me zoveel mogelijk aan te passen aan hoe het leven hier is. Ik betaal mijn belastingen, ik heb werk, ik heb een huis. Ik probeer één van jullie te zijn, dat is het eigenlijk.”

De uitzending van De Monitor is vanavond om 22.35 uur op NPO 2. Meer over het verhaal van Mauro leest u op de website van het programma.

Foto: VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen