Marianne Zwagerman begrijpt niets van Peter R.

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 15:10

Marianne Zwagerman begrijpt niets van de manier waarop Peter R. de Vries reageert op de berichtgeving van De Telegraaf over criminele illegalen in ons land. Dat zegt ze vandaag in haar column bij BNR Nieuwsradio, in navolging op haar optreden bij De Wereld Draait Door. De Vries kreeg op Twitter meer dan een duizend likes op zijn opmerking dat Telegraaf-termen als ‘kansloze asielplaag’ en ‘asieltuig’ ‘gevaarlijke stemmingmakerij’ zouden zijn. Een hetze, vindt Zwagerman het.

De Telegraaf trekt al járen ten strijde tegen criminaliteit, aldus Zwagerman. “Ik geloof dat onder al dat narcisme en de ijdeltuiterij een mens zit dat oprecht het goede wil voor Nederland. Maar waarom gaat hij dan voorop in de protestmars tegen de Telegraaf?

In het artikel maakt De Telegraaf heel duidelijk dat asieltuig slaat op criminele illegalen en niet op vluchtelingen, aldus Zwagerman. “Wat maakt toch dat deze misselijkmakende vorm van criminaliteit met de mantel der liefde bedekt moet worden?

Zwagerman begrijpt niet waarom criminaliteit onderzoeken en beschrijven ineens ‘gevaarlijke stemmingmakerij’ is. “Notabene uit de mond van de man die daar al jaren zijn vak van maakt. Waarom wordt xenofobie er met de haren bijgesleept?

De vraag waar de schreeuwers bang voor zijn, fascineert haar. “In de lastercampagne tegen De Telegraaf (…) werd herhaaldelijk de jodenvervolging erbij gesleept. Daar zit dus het antwoord. De schreeuwers zijn bang om fout te zijn in een volgende oorlog. Hoe bang ben je dan voor jezelf?“, besluit ze bij BNR.

Foto: VARA
25 Reacties op “Marianne Zwagerman begrijpt niets van Peter R.”


 1. Rubicon

  Heb de indruk dat iedereen het er wel over eens is dat inhoudelijk er niets mis was met artikelen. Alleen koppen en streamers een beetje dom……en in deze tijden gaan links en rechts dan extreem reageren. De toon dicteert het debat kapot

 2. Rt

  Fout tijdens de oorlog. Niks veranderd dus bij telegraaf. De eigenaren waren toch nazi

 3. ik durf dit te zeggen

  Peter Reetveter probeert alleen maar Wilders dwars te zitten omdat hij het nog steeds niet kan verkroppen dat Wilders 10 jaar geleden al die zetels voor zijn neus wegkaapte.

 4. A.Zijn

  Ze trekken helemaal niet ten strijde tegen criminaliteit, ze floreren juist van criminaliteit. Om te beginnen in de oorlog, maar vandaag de dag nog steeds. Bij de Telegraaf weten ze precies hoe de domme, enkel de koppen lezende abonnee van hun krant reageert op hun hapklare brokken.

 5. LD

  Een bepaald woord gebruiken en dan erbij zetten dat je er iets ander mee bedoeld. Stel je schrijft “Scheidingen veroorzaakt door alle k*tw**ven” en je zet er dan een beperkende definitie bij van dat woord, dan heb je toch ook iedereen over je heen vanwege de kop.

  En ze moeten sowieso al niet zo kinderachtig doen, want de kop is duidelijk gekozen voor effectbejag. Een hetze opstarten en dan vervolgens zeggen dat de reactie op je actie een hetze tegen jou is…. ze durven wel bij de Telegraaf.

 6. Anonymous

  Ach ja, Peter R.
  De beste vriend van een -inmiddels omgelegde- ontvoerder.

 7. Bettina Wertheimer

  Als de Telegraaf het hele jaar door met chocoladeletterkoppen komt, moeten ze niet raar opkijken als ze af en toe de zwarte piet toegespeeld krijgen. ;)

 8. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  De Vries kan het nog steeds niet verkroppen dat hij een paar jaar geleden ontslagen is door De Telegraaf en een Marokkaan zijn plaats innam.

 9. Freek

  Peter heeft een nieuw verdienmodel. Bij voornamelijk linkse praattafels aanschuiven. 2000 euro per keer. Dat is meer dan hij in het verleden als programmamaker verdiende.
  En een stuk makkelijker.

 10. noman

  prachtige discussie gister bij DWDD tussen Zwagerman en Dolf ivm telegraafkoppen 2-0 voor Zwagerman, ze kreeg onverwachte bijval van Claudia de Breij

 11. aammehoela

  Ik vind die Peter R. de Vries ook niets. Ijdeltuit, typisch D’66 figuur. Maar De Telegraaf is natuurlijk ook een krant die de waarheid ook laat ondersneeuwen als het om sensatie-nieuws gaat. En graag ageren tegen de NPO. Denk nog maar aan de voetbalsamenvattingen. Eerst melden dat de arrogante NOS de rechten moest afstaan, later natuurlijk tegen Talpa omdat de voetballiefhebber die reclame beu was. Neen, de waarheid is dat beiden niets waard zijn. Maar op zich heeft deze Marianne, trouwens ook van een dubieus niveau, dit keer wel een beetje gelijk.

 12. Ab

  Die krant is niks veranderd. Telegrof, een en al stemmingmakerij en hypen.

 13. Kaaskijker

  De Telegraaf was wel degelijk op campagne. Althans de koppenmaker en de eindredactie. Het is wel zonde voor de journalisten die proberen zulke complexe immigratie problemen inzichtelijk te maken, door zulke grievende koppen boven hun artikelen te krijgen.

  Marianne Zwagerman was met niets anders bezig dan jij-bakken en diskwalificaties terug te gooien. Geen enkel argument gehoord waarom het nieuws zo gebracht moest worden als het nu gebeurde.

 14. fransw

  Marianne zou ik wel doen, wat voor werk doet ze eigenlijk?

 15. Anonymous

  @ Ab

  Slappe gutmenschen zoals jij verkwanselen ons mooie land aan van nature anti-westers schorem.

 16. Jeroen

  Marianne was geweldig bij DWDD – slimme vrouw !

 17. Anonymous

  @A,zijn Die hapklare brokken die krijg je ook elke dag bij RTL4 en Dwdd.

 18. AnitVries

  De Volkskrant zijn voor de Russen, altijd al geweest das goed volk! Zeker ene Stalin en Lenin die grote massamoordenaars waren, zie weinig verschil tussen de nazi’s en de commies. En dan de Vries …die houd echte zware jongens de hand boven het hoofd en internetstalkers en kruimeldieven moeten genadeloos gevild worden. Held!

 19. Hannibal

  De Volkskrant zijn voor de Russen, altijd al geweest das goed volk! Zeker ene Stalin en Lenin die grote massa moordenaars waren, zie weinig verschil tussen de linkse en rechtse fascisten. En dan de Vries …die houd echte zware jongens de hand boven het hoofd en internetstalkers en kruimeldieven moeten genadeloos gevild worden. Held!

 20. Anonymous

  Heil wilders!
  Peter R. de Vries is een loser!

 21. Ik vind dat...

  De Vries is en blijft om te kot.sen, gewoon ne-geren die domm.e kip.

 22. mandy

  Zo’n kop van 9:11 bewijst dat de Telwgraaf met z’n chocoladeletters succes heeft bij de anoniemen. Het volk opruien. Foute oorlogskrant.

 23. LD

  Eens kijken hoe de Telegraaf wordt ge-restylen na de overname door MediaHuis.

 24. Legion

  De Telegraaf is gewoon het partijblad van de VVD en zeker geen onafhankelijke krant. Zou fijn zijn als ze daar gewoon eens open en eerlijk over waren.

 25. ik durf dit te zeggem

  @Legion.. De NOS, de VARA en RTL4 zijn weer de spreekbuis van de linkse elite die vinden dat Nederland maar de hele wereld op moet vangen zolang het maar niet bij hen in de buurt is. Wij allemaal gezond en braaf moeten gaan leven, en dat in alle sectoren de arbeiders 50% man en 50% vrouw moet zijn. Goed hé?!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.