Loretta Schrijver in de bres voor Fajah Lourens

Loretta Schrijver is in Koffietijd in de bres gesprongen voor Fajah Lourens, die onder vuur ligt vanwege de felle kritiek op haar dieetboeken. Ze vindt de gerechten die de dieet-dj aanraadt er top uitzien. Dat heeft ze gezegd in haar programma op RTL 4. Lourens ligt vooral onder vuur omdat ze heeft opgeroepen tot het omarmen van je hongergevoel en het eten van slechts 1350 kilocalorieën per dag promoot. “Gelukkig heb ik inmiddels een olifantenhuid. Natuurlijk: er is altijd kritiek“, zegt ze.

Kritiek hoort er eenmaal bij, aldus Lourens. “Dat was ook bij het eerste boek over mijn opmerking dat je van je hongergevoel moet houden. Ik ben blij dat er nu ook een stuk in de Metro staat van een hoogleraar, die zegt dat je geen eetstoornis kan krijgen van een dieetboek.”

RTL Boulevard kwam met een kritisch item, waarin werd gesuggereerd dat Lourens kan aansporen tot anorexia. “Ik denk persoonlijk dat het veel dieper zit en het te maken heeft met genen en een verkeerd zelfbeeld. Ik eet 1450 calorieën, maar ik vertel nergens in mijn boek dat jij het ook moet doen. Ik vertel in mijn boeken dat iedereen een eigen behoefte heeft. Sommigen hebben een snelle en sommigen een langzame verbranding.”

Volgens Schrijver is het eten van Lourens prima. “Ik heb me van de week een beetje in het boek verdiept. Dat wil zeggen: in de recepten. En ik vind het er allemaal erg lekker en smakelijk uitzien. Dan kom je op iets van 300 of 400 calorieën voor een avondmaaltijd uit. Het zijn wel allemaal dingen die lekker zijn.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen